KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-08-2023 19:29   Güncelleme : 22-08-2023 19:29

Yazar Ramazan Bayındır'ın 'Kod Adı: Kaos' kitabı çıktı

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman ve Malatya'da çeşitli yerel gazete ve dergilerde kültürel, sanat, dini, tarih, felsefe ve edebiyat alanlarında yazılar yazan, Eğitimci-Yazar Ramazan Bayındır'ın "Kod Adı: Kaos" yeni kitabı yayımlandı.

Yazar Ramazan Bayındır'ın 'Kod Adı: Kaos'  kitabı çıktı

Eğitimci-Yazar Ramazan Bayındır'ın Senden Sonra ve İsimsiz Mezar isimli iki kitabının ardından inceleme-araştırma ve yorum türündeki 3. kitabı olan ‘Kod Adı: Kaos’ da raflardaki yerini aldı.
Yazar Bayındır kitabında, din, tarih ve küresel bunalım üzerine morfolojik bir inceleme olduğunu, geçmişten günümüze kadar kapsamlı bir çalışmayı işlediğini belirterek merak edilen konuları okuyucularıyla buluşturuyor. 
Kitapta dikkat çeken konular arasında Küresel sömürgecilik, İsrail-Filistin çatışması ve İsrail’in yayılmacı politikaları, islamofobia, Ayasofya'nın cami olarak açılışı, Haşhaşiler, Haçlı Seferleri, Tapınak Şövalyeleri, Hz. İsa'nın Son Akşam Yemeğinde Yehuda isimli Havarisi tarafından ihanete uğraması, Karun'un Hazineleri ve Firavun, Haman ve Samiri üçgeninde yaşananların perde arkasını günümüz penceresinden yorumlanıp ortaya eski-yeni, doğu-batı, hak-batıl olarak 'sentez' niteliğinde bir eser ortaya çıkarmış. 
Bayındır, kitabında ayrıca Filistin meselesinin üzerinde önemle durarak Ad ve Semud kavimlerinin helakı, büyük Nuh tufanı, kardeşleri tarafından kuyuya atılan Yusuf peygamberin inanılmaz yolculuğu sonucunda Mısır’a hükümdar olması ve Kerbela katliamının Ortadoğu coğrafyasının üzerinde yaşanan etkilerinin günümüze kadar nasıl geldiğini gözler önüne seriyor. Kitabı okurken kendinizi bir anda tarihin arka sokaklarında, gizemli kalelerinde ve tarihi yazmalarında etkin rol oynayan şahsiyetlerin beyin, akıl ve fikir dolu dünyalarına şahitlik edeceksiniz. Kitabın her sayfası merak uyandırdığı gibi bilgi, akıcılık ve düşündürten olayları da aktarıyor. Kitabın son sayfalarında hepinizin az çok şahit olduğu Küresel bağlamda sömürgecilik faaliyetlerinde bulunan Batı dünyasının karanlık yüzüne de tanıklık edeceksiniz.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör