SPOR
Giriş Tarihi : 27-05-2023 11:45   Güncelleme : 27-05-2023 11:45

Adıyaman’da 111 spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı

ADIYAMAN (PHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adıyaman’da sporda geleceğin yeteneklerini yetiştirmek ve sağlıklı bir genç neslin oluşması amacıyla 111 spor kulübüne spor malzemesi desteği sağlandı.

Adıyaman’da 111 spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı

GSB Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı dağıtım törenine TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman KIlınç, AK Parti İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, kulüp başkanları, antrenör ve sporcular katıldı.
Amatör futbol kulüp başkanlarıyla bir araya gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, dağıtımı yapılacak malzemelerin spor kulüplerine hayırlı olmasını dileyerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor kulüplerinin gelişimlerine katkıda bulunmak, sporun desteklenmesi ve sporcularımıza katkı sağlamak amacıyla Adıyaman'da faaliyet gösteren 111 spor kulübüne spor malzemesi destek sağlandığını söyledi.
Aydın, “Adıyaman’ı her zaman düşünerek ilimize sağladığı bu anlamlı destek için başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve ekibine, spor kulübü yöneticilerine, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Adıyaman’da sporun toplumun her kesimine yayılması için gerekli alt yapı yatırımlarını tamamlıyoruz. Böylece Adıyaman ili ve ilçelerinde futbol sahası, spor salonu, yüzme havuzu ve gençlik merkezi yapımlarının birçoğu tamamlandı bir kısmı da şuan inşaatı tamamlanmak üzere olduğunu söyleyebiliriz.
Adıyaman’da gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlayacak modern tesislerden yararlanabilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Adıyaman’ı her konuda olduğu gibi spor alanında da çok daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.
Bugün Adıyaman’da on binlerce sporcunun lisanslı bir şekilde spor yapması şüphesiz spor kulüplerimizin gençleri spora teşvik etmek anlamında katkısını göstermektedir.
Gelecekte bu kenti spor adına çok daha iyi yerlere getirmek için tüm spor kulüplerimiz ve spor camiasıyla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bizler ilimizde spora ve sporculara her zaman destek olabilmek ve onlara en modern tesislerde ve ücretsiz olarak hizmet verebilmenin gayreti içerisinde çalışıyoruz” dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Adıyaman ili spor camiasında yaşanan başarılar ile gençlik ve sporun desteklenmesine yönelik her türlü desteği sağlıyoruz. Bu anlamda 111 spor kulübüne yapılan malzeme desteğini anlamlı buluyor, bu desteğin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Uzun yıllar Ragbi Federasyonu’nda başkanvekili olarak görev yaptığını söyleyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, yaptığı açıklamada; “Sporun ve sporcunun desteklenmesine yönelik olarak elimizden gelenin fazlasını Adıyamanlı kardeşlerimizin istifadesine sunmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. Gençlerin desteklenmesi ile birçok branşta alt yapı yatırımlarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör