GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-05-2023 15:57   Güncelleme : 31-05-2023 15:57

Başkan Turanlı: Suyu yetersiz olan üç mahallemizin sorunu çözüldü

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Belediyesi tarafından su sıkıntısı çeken üç mahallede yürütülen çalışmalar ile vatandaşlara ulaşan suyun daha sağlıklı ve kesintisiz olması sağlanacak.

Başkan Turanlı: Suyu yetersiz olan üç mahallemizin sorunu çözüldü

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın talimatıyla Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince gece gündüz yürütülen çalışmalar ile Fatih, Yeni ve Menderes Mahalleleri, kesintisiz içme suyuna kavuştu. Çalışmalar çerçevesinde toplam 5 bin 200 metre uzunluğunda yeni bir su hattı döşendi.
Konu hakkında değerlendirmede bulunan Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı,"Fatih, Yeni ve Menderes mahallerimize daha önce alternatif olarak su hatlarını döşemiştik fakat bu da yetersiz kaldı. Özellikle yaz aylarında bu mahallelerimizde sürekli su kesintileri meydana geliyordu. İlçemiz nüfusunun artması ile birlikte Yeni, Fatih ve Menderes mahalle sakinlerimizin kesintisiz içme suyuna kavuşması için ekiplerimizce gece-gündüz yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 5 bin 200 metre uzunluğunda yeni bir su hattı döşendi. Yeni Su hattımızın son aşaması olan Vana takıldı. Kontroller yapıldıktan sonra yeni hattan mahallelerimize su vermeye başlayacağız. Allah’ın izniyle bu yaz bu mahallelerimiz su sıkıntısı yaşamayacak. İlçemize ve mahalle sakinlerimize yeni su hattımız hayırlı olsun" dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör