KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-04-2023 12:39   Güncelleme : 23-04-2023 12:39

Ramazan Bayramı'nda Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ramazan Bayramı'nda Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını

Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen Adıyaman'daki Nemrut Dağı’na Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğruyor. Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremde en çok yıkımın neden olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da hayatı normalleştirmek amacıyla çalışmalar devam ederken, Ramazan Bayramı'nda 2206 metre rakımlı Kommagene Krallığı’na ait Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellerin bulunduğu alana gelen yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.
Turizm Haftası kapsamında Güney Kore'den kente gelen turistler; Adıyaman Havalimanında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç tarafından çiçek ile karşılanmalarıyla turizm sezonu açılışı yapılırken Ramazan Bayram'ında yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkanlar fotoğraf çekti. 
 

Kaynak : PHA

EditörEditör