Adıyaman'a 395 milyon lira bütçeyle 'Kültür Merkezi' yapılacak

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Kültür Merkezi projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2024 yılı Yatırım Programı'na alındı.

KÜLTÜR - SANAT - 24-01-2024 22:55 441 kez okundu.

Adıyaman'a 395 milyon lira bütçeyle 'Kültür Merkezi' yapılacak

Adıyaman Merkez, Eğriçayı Parkı girişindeki bağımsız alanda planlanan Kültür Merkezi projesinin bütçesinin 395 milyon TL olarak belirlendiği ve 2024-2026 yılları arasında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. İshak Şan, projenin güncellenmesi ve revizyon işinin kısa sürede yapılacağını ve 10 bin metrekare olarak güncellenen proje için yeni detayların da eklenebileceğini kaydetti.

Kültür merkezi projeleri genellikle çok sayıda farklı öğeyi içeriyor. Konferans salonları, tiyatro salonları, sergi alanları, kütüphaneler gibi kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği alanları içereceği belirtilen Adıyaman Kültür Merkezi projesi tamamlandığında, şehre önemli bir kültürel ve sanatsal değer katacağı ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak toplumun kültürel hayatını zenginleştireceği düşünülüyor.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT