Değerli hattatların eserleri Kahta’da sergilenmeye başlandı

ADIYAMAN (PHA) - Kahta Müftülüğü'nün öncülüğünde Gazze'ye yardım amacıyla düzenlenen özel sanat sergisi, bugün Kahta'da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

KÜLTÜR - SANAT - 16-02-2024 11:30 209 kez okundu.

Değerli hattatların eserleri Kahta’da sergilenmeye başlandı

Sanatın gücüyle Gazze'ye duyulan duyarlılığın birleştirildiği bu anlamlı etkinlik, birçok değerli sanatçının eserlerinin sergilendiği bir platform olarak dikkat çekiyor.

Sergide yer alan eserler arasında, Hattat Mahmud Şahin, Hattat Halil Karaca, Hattat Emre Özdemir, Doç. Dr. Ebubekir İnan, Hattat Ömer Taş, Hattat Ramazan Taştan, Hattat Şerife Ergen, Hattat İbrahim Akgün, Abdülhamid Özçelikel, Hattat Hüseyin Seyhan Fidan, Ebru Sanatçısı Ahmet Çevik, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, Dr. Öğr. Üyesi Semih Çınar, Öğr. Gör. Mehmet Demiralp, Hattat Mehmet Bayram ve Ebru Sanatçısı Mustafa Erkan gibi isimlerin eserleri bulunuyor. Sergide, ebru, hüsn-i hat, bakır kakma, filografi, yağlı boya ve baskı gibi çeşitli sanat dallarından eserler sergileniyor.

Serginin açılışında konuşan Kahta Müftüsü Rıfat Çevik, Gazze'ye yönelik bu destek etkinliğinin önemine vurgu yaparak insani yardımın ve dayanışmanın önemini belirtti. Çevik, gençlerin sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmelerini ve insani yardımlaşma ruhunu taşımalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Sergi, 20 Şubat'a kadar Kahta Müftülüğü çok amaçlı salonunda ziyaret edilebilecek. Bu etkinlikle, Gazze'deki dramı dile getirerek sessiz kalanlara cesaret verme ve sanatın gücüyle tepki gösterme hedefleniyor.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT