Fotoğraflarla Kardeş Şehir Cetinje Sergisi″ Gaziantep'te açıldı

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karadağ'ın Cetinje şehri ile olan kardeş şehir ilişkilerinin 10. yıl dönümünü kutlamak amacıyla "Fotoğraflarla Cetinje" sergisini düzenledi. Serginin açılışı Gaziantep Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

KÜLTÜR - SANAT - 08-02-2024 14:02 233 kez okundu.

Fotoğraflarla Kardeş Şehir Cetinje Sergisi″ Gaziantep'te açıldı

Sergide, Kral Nikola Sarayı'nın kuş bakışı görünümü, Cetinje Manastırı ve Piskopos Bahçesi'nin panoramik görünümü, Crnojevica Nehri, Mavi Kale Konutu, Vlach Kilisesi gibi Cetinje'nin tarihi ve eşsiz manzaralarını yansıtan toplamda 60 eser sergileniyor. Sergi, 16 Şubat tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Cetinje Belediye Başkan Vekili Marko Brnovic, Karadağ'ın Gaziantep Fahri Konsolosu Koray Aksoy ve ziyaretçiler katıldı.

Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Cetinje şehrinin Gaziantep gibi köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, iki şehir arasındaki ticaret, sanayi ve sosyal ilişkilerin 10 yılı aşkın süredir artarak devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, serginin ziyaretçilerden büyük beğeni alacağını düşündüğünü söyledi.

Cetinje Belediye Başkan Vekili Marko Brnovic ise dostluk ilişkilerini ve kardeş şehir anlaşmasını kutladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne sergiye destek verdiği için teşekkür etti ve etkinliğin iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve politik bağları hatırlama fırsatı sunduğunu belirtti.

Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından, katılımcılar sergiyi gezip eserleri inceledi.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT