Haliliye Belediyesi ile Kısas’ta “Aşıklık Geleneği” yaşatılıyor - Videolu Haber

ŞANLIURFA (PHA) - Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın Kısas Mahallesine kazandırdığı Kültür Merkezinde bağlama kursu ile aşıklık geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

KÜLTÜR - SANAT - 03-02-2024 17:43 229 kez okundu.

Haliliye Belediyesi ile Kısas’ta “Aşıklık Geleneği” yaşatılıyor   - Videolu Haber

Kurstan faydalanan gençler, geçirdikleri keyifli zaman için olanakları sağlayan Başkan Canpolat’a teşekkür ediyor. Haliliye Belediyesi’nin hizmete sunduğu Kısas Kültür Merkezi bölgeye renk katıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde atıl durumda bulunan hizmet binası, Kültür Merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde hizmete sunulan ve Kısas mahalle sakinlerinin keyifli zaman geçirecekleri kursların yer aldığı Kültür Merkezi, vatandaşların vazgeçilmez adresi oldu. Kadınlara yönelik Dikiş-Nakış Kursu ve El Sanatları Atölyesi yoğun ilgi görürken, burada el emeklerini sergileyen kursiyerler, aile ekonomisine de katkı sunuyor. Gençlerin hizmetine sunulan Bilgisayar Kursu, Okuma Salonu ve 15 kişilik Derslik ise kursiyerle dolup taşarken, Müzik Sınıfında da aşıklık geleneği yaşatılıyor. Bağlama kursuna yoğun ilgi gösteren Kısaslı gençler, kademe kademe aldıkları eğitim ile bağlama çalmayı öğreniyor. Bağlama hocası tarafından verilen eğitimden duydukları memnuniyeti dile getiren gençler, Kısas Kültür Merkezini bölgeye kazandıran Belediye Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.

Bağlama Eğitmeni ise bağlama kursu ile Kısas kültürünün yaşatıldığını ifade ederek Başkan Mehmet Canpolat’a hizmetlerinden ötürü teşekkürlerini ileterek, “Haliliye Belediyesi, kültürümüzü devam ettirmek için bize çok güzel olanaklar sağladı. Onların sayesinde bu şekilde çocuklar yetiştirdik, yetiştirmeye de devam ediyoruz. Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma Salonu ve 15 kişilik Dersliğin yer aldığı Kısas Kültür Merkezinde kurs kayıtlarının devam ettiği belirtildi.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT