‘Kudüs ya da Leyla’

SAKARYA (PHA) - "Kudüs Ya da Leyla" tiyatro oyunu, Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

KÜLTÜR - SANAT - 28-02-2024 14:39 182 kez okundu.

‘Kudüs ya da Leyla’

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat Kültür Takvimi'nde sahnelenen ve Filistin halkının yaşadığı zulmü anlatan "Kudüs Ya da Leyla" tiyatro oyunu, Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Seyyah Oyuncular Topluluğu'nun muhteşem performansıyla sahnelenen oyun, izleyicilere Filistin meselesini derinden hissettirdi ve toplumsal bir yüzleşme sağladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği etkinliklerin bir parçası olan Şubat Kültür Takvimi, sanatseverlerin ilgisini çeken değerli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Kudüs Ya da Leyla" isimli oyun, Filistin'e dair duyarlılığı artırmayı amaçlayarak, izleyicilere Filistin meselesine farklı bir bakış açısı sunmayı hedefledi.

İsrail'in işgali ve Filistin halkına yönelik yaşanan acıları anlatan oyuncu kadrosu, işgalin yarattığı derin izleri sahneye yansıtarak izleyicileri etkiledi. Mescid-i Aksa'nın etrafındaki Müslüman evlerinin boşaltılması sürecinde yaşanan trajediler, oyunun önemli bölümlerini oluşturdu.

Seyyah Oyuncular Topluluğu'nun muhteşem performansı, izleyicilerden tam not alırken, toplumsal bir yüzleşmeyi de beraberinde getirdi. Oyuncular, Filistin halkının çektiği acıları, umutlarını ve direnişlerini sahneye başarıyla taşıyarak izleyicilerin duygusal bir yolculuğa çıkmasını sağladı.

"Kudüs Ya da Leyla" tiyatro oyunu, Filistin'in yaşadığı acıları ve umutlarını etkileyici bir şekilde aktarırken, izleyicilerin de gözlerini Filistin'e çevirerek bu önemli meseleye duyarlılıkla yaklaşmalarını sağladı.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT