Malatya'da ″Şehrim ve Kadın″ temalı şiir dinletisi büyük ilgi gördü - Videolu Haber

MALATYA (PHA) - Malatya Kent Konseyi ve Malatya Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen "Şehrim ve Kadın" temalı şiir dinletisi programı, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

KÜLTÜR - SANAT - 12-03-2024 01:42 156 kez okundu.

Malatya'da ″Şehrim ve Kadın″ temalı şiir dinletisi büyük ilgi gördü  - Videolu Haber

Malatya Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, kadınlara dair farkındalık yaratma amacı taşıyor.

Programa, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kadın komisyonu temsilcileri, şairler, yazarlar ve çok sayıda şiir sever katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Nilüfer Aktaş Zontul, "Kadınlarımızın gönüllerindeki güzellikleri yansıtmak ve şiirlerin ruhlarda bıraktığı hoş sedayı yansıtmak istedik" diyerek, programın amacını vurguladı.

Kadın şairlerin eserlerini sunduğu programda Öznur Özöncel, İrem Palta, Tuğba Tülin Durdu, İlknur İşcan Kaya, Şenay Ertuğrul, Şule Sarıcı ve Hacer Yeşil gibi isimler yer aldı. Program boyunca okunan duygusal şiirlere, kanun sanatçısı Gül Karataş'ın performansı eşlik etti.

Program sonunda konuşma yapan Malatya AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, düzenlenen etkinliğin kendisine yoğunluğunun arasında büyük bir keyif verdiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

"Şehrim ve Kadın" temalı şiir dinletisi, kadın şairlere yönelik hediye takdimiyle son bulurken, katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Malatya'da düzenlenen bu anlamlı etkinlik, kadınların sanat ve edebiyat dünyasındaki yerine dikkat çekerek, kadınlar ve erkekler arasındaki sosyal dayanışmayı pekiştirdi.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT