Mutena yeni sayısında Nilgün Marmara’yı kapak yaptı

ULUSAL (PHA) - Kültür, sanat ve edebiyat alanlarında önemli bir yere sahip olan aylık dergi Mutena, yeni sayısında tanınmış şair Nilgün Marmara'yı kapak konusu olarak işledi.

KÜLTÜR - SANAT - 16-02-2024 12:45 142 kez okundu.

Mutena yeni sayısında Nilgün Marmara’yı kapak yaptı

Mutena'nın imtiyaz sahibi Murat Kayış, Şubat 2024 sayısına ilişkin yaptığı açıklamada, derginin kültürünü yaşatmayı ve edebiyata hizmet etmeyi amaçladığını belirtti. Kayış, dergiciliğin önemine vurgu yaparak, farklı düşünceye sahip yazarların eserlerini bir araya getirerek okuyuculara farklı lezzetler sunduklarını ifade etti.

Mutenâ dergisinin 3. yılını kutladığı ve 19. sayısında, toplumda hâlâ önemli bir yere sahip olan ve genç yaşta intihar eden şair Nilgün Marmara'yı dosya konusu olarak işlediği belirtildi. Marmara'nın kendine özgü üslubu ve güçlü kalemiyle edebiyat dünyasına önemli katkılar sağladığı vurgulandı. Derginin bu özel dosya konusuyla Marmara'nın eserlerine ve yaşamına dair derinlemesine bir analiz sunmayı amaçladığı kaydedildi.

Mutena dergisi, edebiyat alanında makale, öykü, deneme, şiir, köşe yazısı, araştırma-inceleme, kitap ve film tahlili gibi çeşitli türlerde serbest çalışmalara da yer veriyor. İki aylık periyotlarla yayın hayatına devam eden dergi, entelektüel bakış açısına katkıda bulunan içerikleriyle okuyucuların ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT