Şanlıurfa’da İHH Gazze için nöbette

ŞANLIURFA (PHA) - Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla Şanlıurfa İHH organizesi ile her akşam Şanlıurfa merkezinde bulunan Rabia Meydanı’nda Gazze Nöbeti adıyla oturma eylemi yapılıyor.

GÜNCEL - 17-05-2024 15:33 84 kez okundu.

Şanlıurfa’da İHH Gazze için nöbette

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH Şanlıurfa İl Başkanı Makina Mühendisi Behçet Atila şunları kaydetti:

“Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek, Gazze’de yaşanan zulmün normalleştirilmeme için ve ateşkesin sağlanması için bir süreden beridir, Şanlıurfa’nın en büyük ve en merkezi meydanı olan Rabia Meydanı’nda Gazze Nöbeti adıyla oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Her gece 20.30 – 22.30 arası yaptığımız bu eyleme çok sayıda duyarlı insan katılım sağlıyor. Katılım sağlayan herkese ve emek veren personel ve gönüllülerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah kabul eylesin. Program; yatsı namazının cemaatle kılınması, Kuranı Kerim Tilaveti, Gazze ve şehadet konulu konuşmalar, şiirler, ezgi ve marşlar şeklinde yapılmaktadır. Oturma eylemimiz 17 Mayıs 2024 Cuma saat 22.30 da sona erecektir. Son gece de katılımın çok daha fazla olacağını bekliyoruz. Filistin özgürleşeceği muhakkaktır. Bu özgürlük mücadelesinde bizim de payımız olsun isteriz. Siyonizmi ve tüm zalimleri lanetliyoruz ve yaşasın özgür Filistin diyoruz.”

Programda yerel yazar ve âlimlerin yanı sıra zaman zaman Filistinli, Mısırlı, Iraklı, Suriyeli, Ürdünlü yazarlar da çeşitli konuşmalar yapıp marşlar okudu. Halkın ailece katıldığı oturma eyleminde okunan şiirlere ve okunan marşlara çocukların ilgisi ve takip edilerek eşlik edilmesi dikkat çekti.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şarampole yuvarlanan otomobildeki 3 kişi yaralandı

Şarampole yuvarlanan otomobildeki 3 kişi yaralandı

01-06-2024 - GÜNCEL

Kadınlar Büyükşehir’in kurslarında meslek ediniyor, aile ekonomisine katkı sağlıyor

Kadınlar Büyükşehir’in kurslarında meslek ediniyor, aile ekonomisine katkı sağlıyor

01-06-2024 - GÜNCEL