Selin vurduğu Afganistan’a İyilik Yolu’ndan insani yardım

ULUSAL (PHA) - Afganistan’ın Bağlan vilayetinde meydana gelen selin ardından harekete geçen İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği Acil Yardım ekipleri, bölgede bir dizi insani yardım çalışmasında bulundu.

GÜNCEL - 20-05-2024 09:21 107 kez okundu.

Selin vurduğu Afganistan’a İyilik Yolu’ndan insani yardım

Dernek afetzedelere; kumanya, battaniye, nakdi yardım gibi dağıtımlarda bulundu. 
Afganistan'ın dağlık bölgelerinden Bağlan vilayetinde sel felaketi meydana geldi. Afet nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti, onlarcası ise kayboldu. Binlerce evin kullanılamaz hale gelmesinin ardından afetzede aileler de derme çatma çadırlarda barınmak zorunda kaldı. 
Önce tespit, sonra yardım
Afetin ardından harekete geçen İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği ise bölgede bir dizi acil yardım çalışması gerçekleştirdi. İyilik Yolu Derneği Acil Yardım ekipleri, Bağlan vilayetinde ilk etapta hasar tespit çalışmalarında bulundu. Ardından da afetzedelerin kumanya, battaniye ve nakdi yardım ihtiyacını karşıladı. Yardımlardan yaklaşık 3 bin afetzede istifade etti. 
Yardımlar, kriz bitene dek sürecek
İyilik Yolu Derneği Başkanı Haberleri">Başkanı Emrullah Orman, felaket haberini alır almaz bölgedeki ekipleri harekete geçirdiklerini söyledi. Acil yardım çalışmalarını, felaketten en fazla etkilenen Bağlan’ın merkezinde ve Lakayı ile Kendihar köylerinde yoğunlaştırdıklarını kaydeden Başkan Emrullah Orman, Afgan halkının acısını paylaştıklarını ifade etti. Emrullah Orman, krizin bir an evvel sona ermesi için hayırseverlerin yardımlarını afetzedelere ulaştırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
 

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Özgür Özel: ‘Hiçbir CHP'li Atatürk'ün derneğine sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir’  - Videolu Haber

Özgür Özel: ‘Hiçbir CHP'li Atatürk'ün derneğine sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir’ - Videolu Haber

02-06-2024 - GÜNCEL

Bozat, CHP Berlin Birliği için çalışmalara başladı

Bozat, CHP Berlin Birliği için çalışmalara başladı

02-06-2024 - GÜNCEL