Siyer yarışması finalistleri ödüllerini aldı

ADIYAMAN (PHA) - Kahta Müftülüğü ile Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "Rehberim Peygamberim" adlı siyer yarışması, Kahta'daki liseler arasında büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi.

KÜLTÜR - SANAT - 28-02-2024 11:36 153 kez okundu.

Siyer yarışması finalistleri ödüllerini aldı

Adıyaman, Kahta Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, katılımcılar arasında büyük bir heyecan yarattı.

Yarışmanın açılışı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı ile İlçe Müftüsü Rıfat Çevik'in selamlama konuşmaları yapıldı. Çevik, Kur'an-ı anlamak için siyerin önemine vurgu yaparak, Allah Rasulü'nün ahlakının da Kur'an olduğunu belirtti. Başlı ise yarışmanın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti ve katılımcılara başarılar diledi. Ayrıca, Çevik, konuşmasında Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm Müslümanların özgürlüğü ve dünya barışı dileklerini iletti.

Yarışmada, Prof. Dr. İbrahim Sarıçam'ın "Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı" adlı kitabı kullanıldı. Bu kitap, yarışmacıların Hz. Muhammed'in hayatını ve evrensel mesajlarını daha iyi anlamalarına yardımcı oldu.

Yirmi lisenin katıldığı yarışmada, yarı final için üç kategoriye ayrılan okullar arasında büyük bir rekabet yaşandı. A grubunda Kahta Ebu Sadık Anadolu İHL ile Kahta Gap Anadolu Lisesi; B grubunda Kahta Anadolu Lisesi ile Abdullah Öztürk ÇPL; ve C grubunda ise BİST Anadolu İHL ile Borsa İstanbul Lisesi finale çıkmaya hak kazandı.

Finalde altı okul arasında gerçekleşen mücadelede Kahta Gap Anadolu Lisesi birinci olurken, ikincilik Kahta Ebu Sadık Anadolu İHL'ye ve üçüncülük ise BİST Kız Anadolu İHL'ye gitti. Yarışmanın sonunda birinci olan okula 10.000 TL, ikinci olan okula 7.500 TL, üçüncü olan okula ise 5.000 TL ödül verildi. Diğer üç okula da her birine 1.500 TL ödül takdim edildi.

"Rehberim Peygamberim" siyer yarışması, öğrencilerin dini ve tarihi bilgilerini artırmasına ve birbirleriyle rekabet etmelerine olanak sağlarken, aynı zamanda ilçede birlik ve beraberliğin pekişmesine de katkı sağladı.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı  - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT