EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-02-2024 19:41   Güncelleme : 04-02-2024 19:41

1 milyon Sakaryalı bu merkezde afet anında aksiyon almayı öğrenecek

SAKARYA (PHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Güneşler Afet Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası inşaatında sona yaklaşıyor.

1 milyon Sakaryalı bu merkezde afet anında aksiyon almayı öğrenecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, binlerce kişiyi afete hazır hale getirecek olan Güneşler Afet Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası'nın inşaatında sona yaklaştı. Dumanlı kaçış simülasyonları, sanal gerçeklik bölümleri ve fay kırılım modüllerini içeren bu merkez, kentte afet bilincini en üst seviyeye çıkaracak. Ayrıca tesis, Sakarya'nın her an afete hazır olması için önemli tatbikatları da gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra afete hazırlık için de önemli adımlar atıyor. Güneşler Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi ile İtfaiye Binası projesi, Büyükşehir'in afetlere karşı etkili bir hazırlık yapma amacını taşıyor. Projenin büyük bir kısmının tamamlandığı bildirildi ve tesis, hizmete alındığında Sakarya'nın en kapsamlı afet binası olacak.

Binanın inşa çalışmaları büyük bir hızla devam ederken, Fen İşleri Dairesi tarafından yapılan son dokunuşların ardından merkezin kısa süre içinde Sakaryalılara hizmet vermeye başlaması planlanıyor. 11 bin 550 metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan proje, olası afet durumlarında hayati önem taşıyan insan gücünün eğitilmesi için gerçek şartlarda tatbikatlar yapma imkanı sunacak.

Sakarya'da ilk kez kullanılacak "simülasyon" ve "sanal gerçeklik" teknolojileri, video setleri, acil durum telefon ihbar simülasyonları, bilgilendirme ve test aşamaları ile binlerce kişiye olası bir afet anında yapmaları gerekenleri aktaracak. Fay kırılım, bina salınım ve zemin sıvılaşma eğitim modülleri de afet bilincine önemli bir katkı sağlayacak. Tesis, canlı tatbikatlarla afet ekipmanlarının kullanımını da öğretecek.

Kaynak : PHA

EditörEditör