EKONOMİ
Giriş Tarihi : 20-02-2024 15:14   Güncelleme : 20-02-2024 15:14

16 kilometrelik yol 685 metreye indi

ARTVİN (PHA) - 150 metre yüksekliğinde, 685 metre uzunluğundaki viyadükle; 16,2 kilometrelik yol 685 metreye indi.

16 kilometrelik yol 685 metreye indi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Yusufeli Viyadüğü Artvin'e zamandan tasarruf sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli Viyadüğü'nün hizmete açılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, viyadüğün, Artvin'e gidiş geliş süresinde yaklaşık 25 dakika zaman kazandıracağını belirtti ve yeni hizmetin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün son segmentinin konularak iki yakanın bir araya getirildiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, köprü üzerindeki asfalt çalışmalarının hızla tamamlanarak viyadüğün hizmete açılacağını duyurdu. Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşa edilen viyadüğün çalışmalarının neredeyse tamamlandığını aktaran Uraloğlu, bu projenin bölge için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezi ve birçok köyün sular altında kaldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, devletin vatandaşların yerleşim yerlerinin değişmesi sürecinde hızla hareket ettiğini ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini belirtti. Yeni ilçe merkezinin vatandaşlara teslim edilmesiyle birlikte, Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün de tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşım ağının önemli bir şekilde güçlendirildiğini ifade etti.

Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün, Artvin'e gidiş geliş süresinde sağlayacağı zaman ve yakıt tasarrufunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu projenin bölgeye sağlayacağı katkıların önemine dikkat çekti. Viyadüğün tamamlanmasıyla birlikte, Artvin'e ulaşımın daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşeceğini vurguladı. Bu gelişme, bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan daha ileriye gitmesine büyük katkı sağlayacak.

Kaynak : PHA

EditörEditör