GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-02-2024 16:19   Güncelleme : 09-02-2024 16:19

Adıyaman'da 2 bin 798 konut için kura çekimi yapıldı

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'a gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu ve kentteki deprem konutları ile ilgili kura çekimi ve anahtar teslim törenine katıldı.

Adıyaman'da 2 bin 798 konut için kura çekimi yapıldı

Depremzede vatandaşları için yapımı devam eden konutlar hakkında bilgi veren Erdoğan, aynı zamanda, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde AK Parti'nin ilçe belediye başkan adaylarını da tanıttı.

Deprem Konutları ve Kura Çekimi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşlar için inşa edilen 32 bin konutun ilk etabındaki 2 bin 798 konut için kura çekimine katıldı.

Toplamda 34 bin 563 konutun yapılacağı projede, hak sahipleri belirlendi ve ilk etap konutların ev sahiplerine anahtarları teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonuna kadar geri kalan 32 bin konutun da peyderpey teslim edileceği müjdesini verdi.

Aday Tanıtım Toplantısı:

Aynı ziyaret kapsamında, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik AK Parti'nin Adıyaman ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı. Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen aday tanıtım toplantısında, şu isimler açıklandı:

Besni: Reşit Alkan

Çelikhan: Mustafa Bulut

Gerger: Erkan Aksoy

Gölbaşı: Hakan Toydaş

Kahta: Mehmet Can Hallaç

Samsat: Halil Fırat

Sincik: Mehmet Korkut

Tut: Ercan Öncebe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları tanıtarak yerel seçim sürecine yönelik stratejilerini ve hedeflerini paylaştı. Aday tanıtım toplantısına, bakanlar, milletvekilleri, yerel yöneticiler, iş adamları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu ziyaret, Adıyaman'ın deprem sonrası yaşanan zorluklarla başa çıkması ve yerel yönetimlerde AK Parti'nin güçlü bir aday kadrosu ile seçimlere katılmasını içeren önemli bir dönemi başlattı.

Kaynak : PHA

EditörEditör