ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 07-02-2024 18:03   Güncelleme : 07-02-2024 18:03

Adıyaman’da emniyet kemeri bilgilendirmesi - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından şehirlerarası otobüslerdeki yolculara yönelik emniyet kemeri bilgilendirmesi yapıldı.

Adıyaman’da emniyet kemeri bilgilendirmesi  - Videolu Haber

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Adıyaman merkez otogarında gerçekleştirdiği uygulama ile toplamda 31 araç ve 226 yolcuya emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirme yaparak, kış aylarındaki olumsuz hava koşullarında trafik güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım attı.

Uygulama noktalarında durdurulan araç ve yolculara yönelik yapılan bilgilendirme, özellikle şehirler arası yollarda meydana gelen kar, yağmur yağışı ve yoğun sis gibi hava koşullarında trafik kazalarındaki artışa dikkat çekti. Bu zorlu hava koşullarında meydana gelen trafik kazalarında can kayıplarının ve yaralanmaların en aza indirilmesinde emniyet kemerinin önemine vurgu yapıldı.

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli, otogar içerisinde ve uygulama noktalarında durdurulan araç ve yolculara emniyet kemeri kullanımının hayati bir öneme sahip olduğunu anlatarak, kış aylarında karşılaşılan olumsuz hava şartlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Otogardan diğer illere seyahat edecek olan vatandaşlara yönelik yapılan bu bilgilendirme, trafik güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilirken, sürücüler ve yolcular trafik kurallarına uymaları konusunda teşvik edildi.

Kaynak : PHA

EditörEditör