ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 20-01-2024 20:21   Güncelleme : 20-01-2024 20:21

Adıyaman'da FETÖ operasyonu: Örgüt elemanı N.O. tutuklandı

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, silahlı terör örgütüne yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

Adıyaman'da FETÖ operasyonu: Örgüt elemanı N.O. tutuklandı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içinde faaliyet gösteren ve kod adı kullanan N.O.'nun, askeri okul sınavlarına hazırlanan örgüt elemanlarını organize ettiğini ortaya koydu.

N.O.'nun, örgüte ait önemli dokümanları şifreli flaş belleklere kaydederek diğer örgüt mensuplarına ilettiği, örgüt üyeleri ile ankesörlü/büfe telefon hatları üzerinden iletişim kurarak örgüt içi faaliyetlere katkı sağladığı, ayrıca, N.O.'nun örgütün yurt dışı yapılanmasında önemli bir rol üstlendiği tespit edildi.

"Gözaltına alındı, tutuklandı"
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası, İl Emniyet Müdürlüğü ve Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan işlemlerin ardından, 18 Ocak 2024'te N.O., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Şanlıurfa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

Bu operasyon, terörle mücadelede kararlı bir duruşun bir yansıması olarak değerlendirilirken, Adıyaman'da FETÖ/PDY ile mücadeledeki önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Kaynak : PHA

EditörEditör