GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-10-2023 21:16   Güncelleme : 13-10-2023 22:43

Adıyaman’da Filistin için yürüyüş yapıldı, gıyabi cenaze namazı kılındı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’da çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisi ile vatandaşın katıldığı Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Adıyaman’da Filistin için yürüyüş yapıldı, gıyabi cenaze namazı kılındı   - Videolu Haber

Adıyaman Merkez Yenipınar camisinde, Cuma namazı sonrası toplanan kalabalık bir grup, sloganlar ve Filistin bayrakları eşliğinde Sümer Caddesi’nden Mimar Sinan Parkı’na kadar yürüyüş yaptı. Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların yürüyüşü esnasında emniyet güçleri yoğun tedbir alırken, trafik bir süreliğine aksadı.

Sıkışan trafikte bir ambulans, yürüyüş yapan grup ile bekleyen araçların arasında kalınca, ambulansa yol vermek için kortej yürüyüşüne ara verdi.

Diğer camilerden çıkan vatandaşların da katılımı ile daha da kalabalıklaşan grup Mimar Sinan Parkı’na gelerek bir süre tekbirler ve sloganlar eşliğinde geride kalan vatandaşların toplanması beklendi. Burada, konuşması sık sık sloganlarla kesilen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici bir basın açıklaması yaptı.

AGD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici açıklamasına, “Düşmanın zelil olduğu günleri bizlere gösteren Allah’a binlerce hamd olsun! Müslümanların izzetini tutup kaldıran Allah’a esmâsı adedince hamdolsun! Çiğnenen kutsallarımızı yücelten Allah’a yarattıkları adedince hamdolsun!” ifadeleriyle başladı.

Gezici açıklamasında, “Selam olsun, Gazze’ye, Nablus’a, Cenin’e ve binler selam olsun, ümmetin onurunu kurtaran Hamas’a!” diyen Gezici, yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen İsrail, bu sabah pervasız eylemlerinin karşılığını, mutlak başarıya ulaşan Aksa Tufanı operasyonu ile acı acı tecrübe etmiş oldu. Bir kere daha düşmanı zelil eden, yıkılmaz sanılan kaleleri, sistemleri yıkan Allah’a hamdediyoruz! Bunca zamandır bu meydanlarda İsrail’in zulümlerini tel’in için toplandık, zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek duaya durduk, kıyama kalktık. Fakat bugün başka! İşte artık büyük bir fethin arifesindeyiz. Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak, Filistinli kardeşlerimizle ve mücahitlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız!” dedi.

Hamas’ın ani baskını sonrası, günlerdir Gazze’yi yoğun şekilde bombalayan İsrail’i protesto etmek için toplanan kalabalığa ve basın mensuplarına hitap eden Gezici, İsrail’i tarihin en büyük terör örgütü olarak niteledi.

“Dünya başlarına yıkılsa da bir adım geri atmayan Gazzeli kardeşlerimizin acısını paylaşmak, İsrail’e unutulmaz bir şok yaşatan Hamas ve Kassam mücahitlerinin yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız” diyen AGD Adıyaman Şube Başkanı Gezici “İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescid-i Aksa’mız, her gün terörist İsrail ve Yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her gün, her an çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu operasyon, yalnız İsrail’e değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır. Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirlere karşı bir avuç mücahit, bir kere daha; arzın yegâne ve mutlak sahibinin Cenâb-ı Allah olduğunu hatırlatmış, delinemez, geçilemez, yapılamaz denilen ne varsa hepsini yapmıştır. milyarlarca dolar harcanan sistemler, uydular, istihbarat ağları, silahlar ve hepsinden önemlisi yenilmezlik algısı yerle yeksan olmuştur. Merhum Erbakan hocamızın “İsrail ancak güçten anlar” ifadelerini hakkıyla anladığımız günleri yaşıyoruz. Sivil veya asker fark etmez, tüm İsrailliler, Filistin topraklarında işlenen her suça ve işgale doğrudan ortaktır. Evlerinden kovulan Filistinlilerin mülklerine istilacı böcekler gibi koşuşturarak doluşan genç/yaşlı, kadın ayırt etmeden tüm Yahudiler işgalcidir, zalimdir, katildir. Bu kadar zulme ortak olmalarına rağmen Filistinli kardeşlerimizin büyük bir hassasiyetle merhametli tavırları ortadadır. Bu mesele bahane edilerek ortaya konulmaya çalışılan algı, zalimlerin zulümlerini gölgelemeye çalışmaktadır.

Büyük İsrail hayalinden vazgeçmeyen, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, uluslararası sularda 10 vatandaşımızı katleden İsrail’le normalleşmek, işlenen bütün suçlara fiilen ortak olmaktır. Atılan yanlış siyasi adımların bedelini Filistin halkı canıyla malıyla ödemektedir. Müslüman toprağı olan Kudüs’ü başkent olarak ilan eden İsrail, Kudüs’te mahalleleri boşaltmakta, Gazze’de ablukayı sürdürmekte, Batı Şeria’da Müslümanların arazileri üzerinde yeni yerleşim yerleri açmaya devam etmekte, Mescid-i Aksa’ya yönelik tecavüzlerini günbegün arttırmaktadır.” İfadelerini kullanan Gezici, “İsrail’in başkenti ne Kudüs, ne de Tel Aviv’dir. İsrail’in başkenti cehennemin dibidir!” dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör