SİYASET
Giriş Tarihi : 16-11-2023 15:04   Güncelleme : 16-11-2023 15:04

Adıyaman'da SMS ile yapılan ankette Halil Fırat birinci oldu

ADIYAMAN (PHA) - Ankara merkezli Global Araştırma şirketi tarafından SMS ile yapılan 'Gönlünüzdeki Adıyaman Belediye Başkanı Kim?' anketine 35 bin 623 kişi katıldı.

Adıyaman'da SMS ile yapılan ankette Halil Fırat birinci oldu

"47 adayı geride bırakan Halil Fırat birinci oldu"
Cumhur İttifakı'nın Adıyaman Belediye Başkan adayı kim olsun anketine Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdi. 35 bin 623 kişinin SMS'le oy kullandığı ankette, Adıyaman'ın Samsat İlçesi Belediye Başkanlığı görevini halen yürütmekte olan Halil Fırat tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. 
Her telefondan tek SMS'le oy kullanılan sistemde Adıyaman halkının ve Cumhur İttifakı'nın gönlündeki Belediye Başkan adayı olarak anketten birinci çıkan Halil Fırat Samsat Belediye Başkanlığını sürdürüyor. Samsat'ta yapmış olduğu başarılı hizmetlerle adından sık sık söz ettiren Halil Fırat, kısıtlı bütçesine rağmen Samsat’ta birçok başarılı projeye imza attı. Adıyaman halkı tarafından mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınan Halil Fırat, gençlere ve özellikle spora önem veren bir isim olarak biliniyor. Cumhur İttifakının Adıyaman Belediye Başkan adayı olması durumunda her kesimden oy alacak bir potansiyele sahip olan Halil Fırat, Türkiye'de seçim vaatlerinin tamamını gerçekleştiren başarılı Belediye Başkanları arasında yer alıyor.

Halil Fırat Kimdir?
1980 yılında Adıyaman’da doğan Halil Fırat, Demokrat Parti döneminden beri siyasetle iç içe olan bir ailenin ferdi. İlk, orta ve lise eğitimini Adıyaman’da tamamlayan Fırat, lise eğitimi sonrasından Adana’da yaşamaya başladı.
Anadolu Üniversitesi’nde işletme lisans eğitimi alan Fırat, Yüksek Lisans eğitimini Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde; Yönetim Organizasyon dalında tamamladı. Siyasete Adana’da başlayan Fırat, Ak Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. Ak Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nı başarı ile tamamlayan Fırat, bunların dışında mesleki alanda aldığı ve başarı ile tamamladığı eğitimlere de sahip. Halen Atatürk Üniversitesi’nde Yeni Medya ve Gazetecilik, Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesinde Hukuk eğitimine devam eden Fırat, 1997 yılından beri yönetiminde olduğu LPG ve otogaz dönüşüm sistemleri firması sahibi.
Bayilik bazında başlayarak, sırasıyla bölge bayiliği, servis ağı daha sonra üretim, distribütörlük ve son olarak ihracat yapan bir firma olarak Adana ilinde ticari faaliyetlerine devam etmektedir.
Sosyal, hayırsever, sporcu ve meraklı kişiliği ile tarif edilebilen Fırat; uzun yıllar bir çok STK’da aktif görev aldı. LPG, CNG Otogazcılar Derneği Başkanlığı, Adana Atletizm Spor Kulübü Başkan yardımcılığı ve Adana Adıyamanlılar Derneği Başkanlığı’nı uzun yıllar sürdürdü. Bu başkanlık Doğu ve Güneydoğu kökenli Adanalılar arasında güçlü bir şekilde tanınmasına ve onlar ile çok iyi ilişkiler kurmasını sağladı. Bir aile geleneği olarak hayır faaliyetlerinde sıkça bulunması, Adana’da yaşayan dezavantajlı doğu ve güneydoğu kökenliler ile ilişkilerinin daha da güçlenmesine vesile oldu.
İyi bir koşucu olan Fırat; maraton, yarı maraton ve uzun mesafe koşularında bir çok dereceye sahiptir. Dünyaya, çevreye kısaca yaşama dair okumakla beslediği dinmez bir merakı vardır. Bu merak kendisine olaylara, kişilere hep çok yönlü bakabilmesini sağlamıştır.
Halil Fırat, orta derecede İngilizce ve iyi derecede Kürtçe bilmektedir.

Kaynak : PHA

EditörEditör