KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-04-2024 14:29   Güncelleme : 22-04-2024 14:29

Adıyamanlı halk oyunları ekibi Türkiye finallerine yükseldi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi, Muş’ta düzenlenen Halk Oyunları Grup Müsabakalarında büyük bir başarı elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Adıyamanlı halk oyunları ekibi Türkiye finallerine yükseldi

Muş ilinde gerçekleştirilen müsabakalarda, 17 il ve 750 sporcunun katılımıyla renkli ve coşkulu bir atmosferde yarışlar yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, halk oyunlarının, geçmiş kültürünü günümüze taşıyan önemli bir branş olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerle kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirasların canlandırılmasına katkı sağlandığını belirtti.

Dumlupınar MTAL Halk Oyunları ekibi, geleneksel düzenlemeli dalda grup üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı. İl Müdürü Fikret Keleş, sporcuları tebrik ederek, elde ettikleri başarıdan dolayı gururlandıklarını ifade etti.

Sergiledikleri performansla izleyenlerden büyük alkış alan halk oyunları ekibi, 11-12 Mayıs tarihlerinde Sivas'ta gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. İl Müdürü Keleş, sporcuları ve antrenörleri başarılarının devamını dileyerek tebrik etti.

Kaynak : PHA

EditörEditör