SİYASET
Giriş Tarihi : 17-02-2024 10:28   Güncelleme : 17-02-2024 10:28

AK Parti Ziya Polat’ı geri mi çekecek?

ADIYAMAN (PHA) - 31 Mart yerel seçimlerine 45 günden az bir süre kala, siyasi partilerde seçmenin tepkisi doğrultusunda bazı adayların değiştirilebileceği konuşulmaya başlandı.

AK Parti Ziya Polat’ı geri mi çekecek?

Adıyaman’da CHP’nin Milletvekili Abdurrahman Tutdere’yi Belediye Başkan adayı olarak ilan etmesi sonrasında bazı siyasi partilerin adaylarını çekmeyi ve bazı partilerin ise ilan ettikleri adayı değiştirmek yönünde çalışma başlattıkları iddia edildi.

Adıyaman’da CHP’li Tutdere etkisiyle siyasi partilerde ilan edilen adaylara yönelik memnuniyet anketi şeklinde nabız yoklandığı ve öne sürülen bazı aday isimlerinin bu sebeple değiştirilebileceği konuşuluyor.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak Ziya Polat’ın ilan edilmesi sonrası, diğer aday adaylarının Polat ismine itiraz ettikleri ve bunun bir göstergesi olarak Nazif Atalay’ın Yeniden Refah Partisi saflarına geçtiği, bazı aday adaylarının ise Nazif Atalay lehine çalışacakları iddia edilmişti. AK Parti içerisinde Ziya Polat’ın aday gösterilmesinin tek nedeninin, milletvekilliği seçiminde 5’nci sırada yer alması ve seçilemediği için diğer 4 milletvekilinin kendisine vefa duygusuyla yaklaşarak adaylığının gerçekleştiği, bu durumun ise parti teşkilatlarında huzursuzluk yarattığı konuşuluyor.

Ziya Polat ismine itiraz ettiği öğrenilen bazı aday adayları ile AK Parti teşkilatlarında uzun yıllar emek veren kişilerin sessiz sedasız gösterdikleri direncin kırılamadığı, CHP’nin Abdurrahman Tutdere’yi aday göstermesi ile daha yüksek sesle itirazların konuşulmaya başlandığı iddia edilirken, bu itirazlar ve AK Parti seçmeni arasında karşılık bulamadığı iddiasıyla Ziya Polat’ın başka bir isim ile değiştirilerek seçime girilmesinin istendiği, AK Parti’de ciddi bir çalkantı yaşandığı yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak : PHA

EditörEditör