SİYASET
Giriş Tarihi : 07-09-2023 11:36   Güncelleme : 07-09-2023 11:36

AK Partili Alkayış: Zor günleri muhtarlarımızın desteğiyle aşacağız - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdülkadir Geylani Taş ile 18 mahalle muhtarının ziyaret ettiği Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, zor günleri muhtarlarla birlikte aşacaklarını söyledi.

AK Partili Alkayış: Zor günleri muhtarlarımızın desteğiyle aşacağız  - Videolu Haber

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdülkadir Geylani Taş ile Yönetim Kutulu Üyelerinin katıldığı 18 mahalle muhtarı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde ağır hasar alan Adıyaman'ın tekrardan ayağı kaldırılması noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ederek AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış ile bir araya geldiler.
Adıyaman’ın sorunlarının ele alındığı görüşmede konuşan Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdülkadir Geylani Taş,"Biz Adıyamanlı 18 kişilik bir muhtar heyeti olarak, bugün Gazi Meclisimizde Ak Parti Adıyaman Milletvekili Sayın Mustafa Alkayış’ı ziyarete gelmiş bulunmaktayız. Vefakâr Vekilimiz Alkayış, Adıyaman’ın tozunu bizlerle birlikte yutmuş olan, memleketimizin sorunlarını yakından bilen ve takip eden bir insan olduğu için, Meclis’teki ziyaretimize öncelikle kendisinden başladık. Amacımız, Adıyaman’ın sorunlarını Ankara’ya taşımak, bu sorunların Meclis’imizde tartışılmasını ve bunlara çözüm üretilmesini sağlamaktır. Biz buraya herhangi bir kişisel taleple gelmedik. Bizim önceliğimiz Adıyaman’ın sorunlarının bir an evvel çözülmesidir. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz. Şu an birlik-beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz. Depremin yol açtığı can ve mal kayıpları çok büyüktür. Bizlere düşen, elimizden geleni yapmak ve Adıyaman’ın kalkınması için çalışmaktır. Sayın Vekilim Mustafa Alkayış, dile getirdiğimiz bütün sorunları tek tek not aldı, her biriyle yakından ilgileneceğini ve bunların takipçisi olacağını belirtti. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz."dedi.
Başkan Abdülkadir Geylani Taş’ın konuşmasından sonra söz alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek muhtarlara teşekkür etti.
Amaçlarının ortak gayesi Adıyaman'a hizmet olduğunu belirten Alkayış,"Aynı memleketin insanları olarak bizler Muhtarlarımızla birlikte bu deprem koşullarında büyük bir dayanışma içerisinde çalışmaktayız. Hepimizin amacı Adıyaman’ımıza hizmet etmek, Adıyaman’ın sorunlarını çözmek ve Adıyaman dayanışmasını oluşturmaktır. Ben bu dayanışma ruhunu muhtarlarımızda görüyorum. Adıyaman’dan kalkarak buralara gelmek, memleketin sorunlarını Meclis’e taşımak, bu uğurda büyük bir fedakârlık göstermek, ancak memleket sevgisi ile açıklanabilir. Muhtarlarımızın hepsine yüreklerinde taşıdıkları bu memleket sevgisi ve üstün gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimizin omzunda gerçekten ağır yükler bulunmaktadır. Devletimizin halkımıza en yakın kapısı olan muhtarlıklarımız, vatandaşlarımızın ilk olarak başvurdukları ve danıştıkları mercilerdir. Muhtarlarımız ve siyasetçilerimiz birbirlerine ne kadar yakın olursa vatandaşın sorunlarının çözümü de o ölçüde kolaylaşır. Gerek muhtarlarımız olarak sizlerin gerekse Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin özverili çalışmaları neticesinde memleketimizin bir an önce ayağa kalkacağına olan inancım tamdır. Hükümetimizin Adıyaman için hedeflediği program ve buna ayırdığı bütçeden hareketle şunu söyleyebilirim: İnşallah memleketimizi eskisinden daha bayındır hâle getireceğiz; bizim çocuklarımız ve gençlerimiz daha iyi bir Adıyaman’da yaşayacaklar. Saygıdeğer Muhtarlarımız, gerçekleştirmiş olduğunuz bu nazik ziyaretten ötürü tekrar memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz. Hepinizden Allah razı olsun."şeklinde konuştu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör