SİYASET
Giriş Tarihi : 17-08-2023 15:02   Güncelleme : 17-08-2023 15:02

AK Partili Alkayış'tan '17 Ağustos Marmara Depremi' açıklaması

ADIYAMAN (PHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminde hayatlarını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır diledi.

AK Partili Alkayış'tan '17 Ağustos Marmara Depremi' açıklaması

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminde hayatlarını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış,"
Ülkemiz deprem fayları üzerinde bulunmaktadır. Eskiden beri topraklarımızda irili-ufaklı depremlere şahit olmaktayız. Deprem konusunda vatandaş olarak bizim de almamız gereken bazı tedbirler vardır. Bunlar, hayat kurtaran tedbirlerdir. Ne zaman olacağını bilemediğimiz bu tehlikeye karşı elimizden gelen her türlü önlemi almamızda büyük fayda vardır. Ülkemizin hafızasında acı bir yeri olan 17 Ağustos 1999 gecesi meydana gelen depremde, binlerce vatandaşımız şehit oldu. Binlerce bina yıkıldı. Can ve mal kayıplarının yol açtığı tablo, çok acı ve hüzünlüydü. 17 Ağustos 1999 depreminin yaraları sarıldıktan sonra, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleriyle ülke olarak yine sarsıldık. Adıyaman’ın da içinde bulunduğu 11 il, bu depremde ağır yaralar aldı. Yani, Marmara depremindeki aynı acı tabloyu 6 Şubat’ta da gördük. Depremlerin ardından vefakâr milletimiz, yaralı kardeşleri için elinden geleni yapmaya, topladığı yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştı. Milletimizin deprem bölgesindeki kardeşleri için çırpınışı hafızalardan silinmedi. Yüce Allah, ülkemizi ve milletimizi depremlerden ve diğer afetlerden korusun, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar ihsan eylesin"dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör