GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2024 21:20   Güncelleme : 11-02-2024 21:20

AKİD’den yerel seçim manifestosu

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ümit Çevik, AKİD Derneği’nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik manifestosunu açıkladı.

AKİD’den yerel seçim manifestosu

İnsanlar çile çekerken zaman yavaş geçermiş. O kadar yavaş ki, deprem felaketini yaşayan bizlere bir yıl onlarca yılmış gibi geldi diyen Çevik, “6 Şubat günü asrın felaketini aynı o günü yaşamışçasına siyasetçiler, bilim adamları, gazeteciler, yerel yönetim sorumluları, salonlarda, meydanlarda hep birlikte biz olarak toplanıp 6 Şubat’ın bizlerde bıraktığı derin ıstırapları, akan gözyaşları ve acıları hep birlikte sessiz bir çığlıkla andık. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza şifalar ve yakınlarını kaybeden bizlere sabırlar diliyorum. Allah bizlere, ülkemize ve insanlığa böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin yerel demokrasinin beşiği ve iktidarla halkın arasındaki en önemli köprü olduğunu vurgulayan Çevik, yerel seçimlerin sanılandan çok daha önemli olduğunu kaydetti.

AKİD’in seçim manifestosunu aktaran Murat Ümit Çevik açıklamasına şöyle devam etti:

Adıyaman’ın genel bütçeden pay ve yatırım almada çevre illerin gerisinde kaldığı, ulaşım, göç, imar gibi pek çok sorunu yıllardır çözülemediğinden artık kronikleşmiş olan sorunların çözülerek, gelişip kalkınabilmesi için kaybedecek zamanı yoktur.

İlimizin ve hemşerilerimizin her şeyin en güzelini hak ettiğine olan inancımızla Adıyaman AKİD ailesi olarak 31 Mart Yerel seçimlerinde belediyemizin etkili ve verimli klasik hizmetlerin yanında deprem sonrası daha da çok anlam içeren Manifestolarımızı 8 Ana başlık altında belediyemizi yönetirken dikkate almaları talebiyle aday olan ve olacak Belediye Başkanlarına, Meclis Üyelerine ve kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyoruz.

Öncelikle “Bir belediye başkanı halkını çok iyi tanımalı, halkın beklentilerini çok iyi analiz ederek beklentilere yönelik hizmetlere hız vermelidir.

1-En önemli önceliğimiz dernek başkanımızın hemen hemen her platformda dile getirdiği ve gerçekten ilimiz içinde önem arz ettiğine inandığımız ‘Adıyaman Yöresel Çarşı’nın hayata geçirilmesi.

2-Özellikle kadınlarımızın dinlenebileceği, sosyal aktivitelerini rahatça yapabilecekleri, kadınlarımıza anne çocuk psikolojisi eğitimi başta olmak üzere eğitimlerin verileceği Kadın Sosyal Yaşam Merkezlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi.

3-Kadınlarımız ve gençlerimizin yaşamlarına hayat verecek olan istihdama yönelik kaliteli iş eğitimlerinin verileceği ve kalifiye eleman temin edecek meslek edindirme kursları ve önem vermesini.

4-Kentsel dönüşüm adı altında tarih ve kültür katliamı yapılmamasını şehrin tarihine, kent ve mahalle kültür ve yaşam mirasına saygılı şekilde tasarlanarak sosyal donatıları, yol, anayol ve otopark ihtiyaçlarını planlanması.

5-Yılın çeşitli zamanlarında festivaller, sosyal ve kültürel etkinlikler, fuarlar düzenleyen ve düzenlenmesine ön ayak olacak bir sosyal belediyecilik çalışmalarını,

6-İlimiz de sanayicimizin, yatırımcımızın, esnafımızın, çiftçimizin her platformda elinden tutacak, yanında ve yakınında olacak, Adıyaman’ımıza çivi çakmak isteyen her vatandaşımızın önündeki bürokratik engelleri kaldıracak adımları atamasını ve proje ofisleri ve ajanslarla çalışacak bir birim ve ekip oluşturmasını,

 

7- 6 Şubat depreminin tarihçesini, etkilerini ve sonrasında deprem önlemlerini öğretmek amacıyla “Adıyaman Deprem Müzesi” oluşturulmalıdır. Bu müze ile toplumu deprem konusunda farkındalık yaratacak, deprem Depremde arama kurtarma ve yardım eğitimi, deprem önleme stratejileri, deprem tarihi ve deneyim paylaşımı konusunda bilinçlendirerek, depreme hazırlıklı bir toplum olmaları sağlanacaktır. Böylece ziyaretçilere depremlerin nasıl oluştuğunu, nasıl etkilediğini ve nasıl önlenebileceği anlatılarak farkındalık yaratıp, bilinçli bir toplum oluşturulması sağlanabilir.

8- Belediyecilik nedir ne değildir den başlayıp tüm konularda hem kendini hem de personelini eğitecek ve aynı zamanda, yıkılmış bir şehri yeniden ayağa kaldırmak için Adıyaman için yeni fikirler, yeni projeler üretme kapasitesinde, bilgi birikiminde ve kararlılığında olan kişilerden oluşacak Belediye Akademisini kurmasını bekliyoruz.

Başkan adaylarımızdan üzerinde çalıştığı projeleri ve seçim beyannamesini noter onaylı olarak kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz?

Hemen her seçim döneminde herkes bir şey söylüyor ama nedense yapılması gerekenleri hep başkalarından bekliyoruz. Özellikle de duymak istediklerimiz konusunda. Hele ki seçim zamanlarında. Suç söyleyenlerde mi yoksa o beklentiye inanan bizlerde mi?

Hiçbir dönem yüzü gülmeyen, betona bürünmüş gri tonlarıyla etrafa hüzün saçan atıl kent görünümündeki buruk şehrimizin gelişmesine maksimum katkı sağlayacak,

Adıyaman için kendisinden, ailesinden ve özel işlerinden fedakârlık yapabilecek, gözü kara, düşüncelerini açıkça söyleyebilen, ekip çalışmasına ve liyakate önem veren, sözüne güvenilen, ilimiz insanının nasıl yaşadığını, ne ile geçindiğini, neden hoşlandığını, ne düşündüğünü, neye üzüldüğünü, beklentilerini, sıkıntılarını, hayallerini ve özlemlerini bilen, halkın tamamını kucaklayacak yeni fikirler ve yeni projelerle ilimizi huzur bahçesine çevirerek hayat verecek, hamasi söylemlerden uzak bahanelerin arkasına sığınmadan her kesimin hayallerine ışık tutacak bir belediye başkanımızla da gelecek 5 yıl süresince çalışmak dileğimiz ve talebimizdir.

Bu aziz milletin her bir ferdi gibi Adıyamanlı hemşerilerimiz de bu nitelikleri taşıyan Belediye Başkanına layıktır. Ve böyle siyasilere her ilden daha çok bizim ihtiyacımız vardır. Geçtiğimiz dönemlerde ilimize, ülkemize belediye başkanı olarak hizmet etmiş olan tüm başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanlığına talip olarak aday olan ve bu yolda ilerleyen tüm aday adaylarımıza ve adaylarımıza bu süreçte başarılar diliyoruz. Bizler, ilimizin ve ülkemizin, bu aziz milletin her şeyin en güzelini hak ettiğine olan inancımızla, hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.”

Kaynak : PHA

EditörEditör