GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2024 22:35   Güncelleme : 25-01-2024 22:35

Avukat Kalaağası'ndan Gölbaşı Belediye Başkanı'na sert yanıt

ADIYAMAN (PHA) - Gölbaşı Belediye Başkanı'nın makam aracının geçtiğimiz günlerde haczedilmesiyle ilgili yaşanan gelişmelere Avukat Mustafa Kalaağası'dan çarpıcı ve sert bir açıklama geldi.

Avukat Kalaağası'ndan Gölbaşı Belediye Başkanı'na sert yanıt

Av. Kalaağası, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Gölbaşı Belediye Başkanlığı'nın sosyal medyada ve resmi açıklamalarda yanıltıcı bilgiler verdiğini savunarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

Dava konusunun, kamulaştırmasız el atma kaynaklı olduğunu ifade eden Kalaağası, 2022 yılında Gölbaşı Mahkemelerinde görülen ve Gölbaşı Belediye Başkanlığı aleyhine sonuçlanan bir dava olduğunu açıkladı. Davanın müvekkili lehine kesinleşmesinin ardından, alacakların ödenmesi için yapılan başvurulara rağmen, Belediye Başkanlığı tarafından ödeme yapılmadığını belirtti.

Kalaağası, açıklamasında Belediye Başkanlığına yönelik icra takibi başlattıklarını ve tüm tebligat ve ihtarlara rağmen ödeme yapılmaması üzerine makam aracının haczedildiğini vurgulayarak, bu işlemin hukuki bir durumdan ibaret olduğunu ifade etti. Ayrıca, Avukatlık Meslek Kuralları gereği zamanın bir öneminin olmadığını, haczin seçim öncesi ya da sonrası gibi bir kriter gözetilerek yapılamayacağını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlü olduklarını dile getirdi.

Avukat Kalaağası, yapılan haciz işleminin siyasi bir çatışma malzemesine dönüştürüldüğünü ve hukuki bir durumun siyasi rant elde etmek amacıyla kullanıldığını şaşkınlık ve esefle karşıladığını belirterek, dosya ile ilgili tüm itiraz, istinaf ve diğer işlemleri zamanında yapmayanların şimdi bu durumdan yarar sağlama çabalarını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

Avukat Kalaağası yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

"22 Ocak Pazartesi günü müvekkilimizin alacağına istinaden Gölbaşı Belediye Başkanı makam aracının haczedilmesi hakkında sosyal medyada ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi ve bilgilendirilmesi ve farklı bir algı oluşturulmaması adına alacaklı vekili sıfatıyla bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

Dava konusu, kamulaştırmasız el atmadan kaynaklı bir dava olup; 2022 yılında Gölbaşı Mahkemelerinde görülmüş ve Gölbaşı Belediye Başkanlığı aleyhine sonuçlanmıştır. Davanın müvekkilim lehine sonuçlanmasından sonra kurum tarafından süresinde istinaf ve itiraz edilmeksizin kesinleşmesi üzerine Gölbaşı Belediye Başkanlığına müvekkilin alacağının ödenmesi amacı ile başvuru yapılmış, Belediye Başkanlığına müvekkilimin alacağını ödemek için süre verilmiş; ancak kanunda öngörülen süre içerisinde müvekkilimize ait alacağın ödenmemiştir. Bunun üzerine; Gölbaşı Belediye Başkanlığı aleyhine icra takibi başlatılmış kurum Avukatına gerekli tüm tebligatlar ve ihtarlar gönderilmiş ancak kurum tarafından tüm ihtarlara rağmen ödeme yapılmaması üzerine tarafımızca avukatlık görevimiz gereği Belediye Başkanlığına haciz işlemi yapılmış ve Gölbaşı Belediye Başkanlığına ait makam aracı haczedilerek, muhafaza altına alınmıştır.

Avukatlık mesleğinin icrası açısından zamanın bir önemi yoktur. Bu nedenle görevimiz açısından seçim öncesi ve sonrası ayrımı bulunmamaktadır. Görevimiz ve müvekkilimizin talimatı gereği yapmış olduğumuz haciz işleminin Belediye Başkanlığı tarafından yapılan art niyetli açıklamalarla farklı siyasi mecralara çekilerek, tamamen hukuki bir durumdan ibaret olan bu vakanın tarafımız aleyhine karalama kampanyasına dönüştürülmesi çabalarını şaşkınlık ve esefle karşılamaktayız.

Zira tarafımın siyasi hiçbir oluşumla üyeliği ve mensubiyeti olmadığı gibi tamamen kanuna uygun olarak yapılan tüm işlemler üzerinden siyasi rant elde etmek isteyen hangi parti grubu olursa olsun kullanılmaya çalışılması veya mağdur edebiyatı yapılması kabul edilemez. Dosya ile ilgili tüm itiraz, istinaf ve diğer işlemleri zamanında yapmadıkları halde bu durumdan yarar sağlama çabaları kabul edilemez.

Avukatlık Meslek kuralları gereği avukatlar görevlerini en iyi şekilde yapmak ve müvekkillerinin haklarını savunmak zorundadırlar. Bu aşamada görevimizin gereğinin yapılmasının sorgulanmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

EditörEditör