ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 29-09-2023 13:08   Güncelleme : 29-09-2023 13:08

Aynı gün 3 hekim intihar etti

ULUSAL (PHA) - Adıyaman, Mersin ve Adana'da görev yapan 3 doktorun sır intiharı gündem oldu.

Aynı gün 3 hekim intihar etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) yaptığı açıklamada,  3 genç hekimin yaşamına son verdiğini açıkladı
Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş,  ve Mersin Toros Devlet Hastanesinde görev yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Fulya Keçeci hayatını kaybetti.
Toros Devlet Hastanesi, Acil Tıp Uzmanı Dr. Keçeci'nin vefatını sosyal medya hesabından duyurdu.
Hastane tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında şu sözlere yer verildi:
"Hastanemizin Acil Uzmanı Dr. Fulya Keçeci vefat etmiştir. Merhumeye Allahtan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz."
Adana'da görev yapan genç asistan Dr. Rümeysa Keleş'in vefatını, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) duyurdu.
Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Saygıdeğer TARD üyeleri, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon kliniğinde görev yapmakta olan Asistan Dr. Rümeysa Keleş'in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli meslektaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz."
Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada ise "Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerimizden Dr. Eren Özkara’nın vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık camisına başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) olayın sonrası yaptığı açıklamada, 3 hekimin yaşamına son verdiği bilgisini verirken, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün iki genç meslektaşımızın yaşamlarına son verdiğini öğrendik. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş’i ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. 
Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. 
Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz.
Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz."
TTB daha sonra yaptığı açıklamada, Mersin’de de genç bir hekimin daha yaşamına son verdiğini açıkladı:
"Aynı gün içinde Mersin'de de genç bir kadın hekimin yaşamına son verdiği bilgisine ulaştık. Meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz."
 

Kaynak : PHA

EditörEditör