GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2024 12:57   Güncelleme : 18-02-2024 12:57

Bağımsız aday Ersavaş, 6 Şubat depremine dikkat çekmek için Ankara'dan Kahramanmaraş'a yürüdü

KAHRAMANMARAŞ (PHA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin yıldönümünde dikkat çekmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Erhan Ersavaş yürüyerek Ankara'dan Kahramanmaraş'a varışını Elbistan'dan bir grup meşaleler ile karşıladı.

Bağımsız aday Ersavaş, 6 Şubat depremine dikkat çekmek için Ankara'dan Kahramanmaraş'a yürüdü

18 Şubat'ta bugün Kahramanmaraş'a varmayı hedeflediğini söyleyen 6 Şubat depreminin yıldönümünde Ankara'dan Kahramanmaraş'a yürüyerek varan Ersavaş, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına Ankara'dan Kahramanmaraş'a yürüyerek geldiğini söyledi.
12 gün önce 'Sesimi duyan var mı Kahramanmaraş' yazılı pankart ile siyasetin de dikkatini çekmek için Ankara'dan Kahramanmaraş'a yürümeye başladı. 
12 gün sonra Kahramanmaraş sınırlarına ulaşan ve bir grup vatandaşlar tarafından meşaleler karşılanan Ersavaş, 6 Şubat depremlerinde çok kayıplar yaşadığını belirterek,"Asrın felaketi" olarak nitelendirildi ama aslında biz o gün kıyameti yaşadık. Şehrimin sorunlarını dile getirmek amacıyla depremin 1'inci yıl dönümü olan 6 Şubat 04.17'de Gazi Meclisimizden yürüyerek Kahramanmaraş'ıma doğru ilerlemeye devam ediyorum. 12'inci günümde Kahramanmaraş sınırları içine ulaştım. Elbistan İlçesinden kalkıp gelip Göksun'da bizleri karşılayan İsmail Bozdoğan kardeşimin nezdinde tüm Elbistan halkına teşekkür ederim."dedi.
Bozdağan: Bu yürüyüş siyaset üstü bir yürüyüştür
Bu yürüyüşün deprem şehitlerini adına olduğunu belirten ve Elbistan'dan giden topluluk adına konuşan İsmail Bozdoğan," 6 Şubat tarihinde yaşadığımız Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerde hayatını kaybeden deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz Öncelikle depremin yaralarını devletimizin güçlü iradesiyle ve milletimizin kudretli desteğiyle, el birliği ile saracağız Erhan Ersavaş hocamızın Ankara'dan başlatmış olduğu bu anlamlı ve bir o kadar da önemli olan bu yürüyüşün önemi çok büyük. Bu yürüyüş siyaset üstü bir yürüyüştür, bu yürüyüş deprem Şehitlerini unutmamak Kahramanmaraş'ın sesini duyurmak Kahramanmaraşlının yanında olmak için yapılan yürüyüştür. Kahramanmaraş'ın birçok şeye ihtiyacının olduğunu tüm vatandaşlarımız biliyor bunlara farkındalık oluşturmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 6 Şubat tarihinde başlatmış olduğu bu anlamlı yürüyüşü devam ettiren Kahramanmaraş'ın cesur ve yiğit evladı Erhan Ersavaş hocamızı tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör