GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2024 21:18   Güncelleme : 11-02-2024 21:18

Bakan Yumaklı ‘105 milyon misafir’ ifadesiyle sığınmacıları mı işaret etti?

ULUSAL (PHA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, "Türkiye'nin 2050 yılındaki nüfusu 105 milyon, gelecek bir o kadar misafirimizi de düşünürsek 210 milyon. Bu nüfusun gıda ve ihtiyacını karşılamamız gerekecek." açıklaması tartışma yarattı.

Bakan Yumaklı ‘105 milyon misafir’ ifadesiyle sığınmacıları mı işaret etti?

Sosyal medyada ve bazı basın organlarında ülkemize 105 milyon sığınmacı geleceğine yönelik bir açıklama olarak algılanan bakan Yumaklı’nın ifadeleri üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, 'ülkemize 105 milyon sığınmacının geleceğini' söyledi" iddiasına yalanlama geldi.

Yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'ülkemize 105 milyon sığınmacının geleceğini' söyledi" iddiasının doğru olmadığı vurgulandı.

İşte o açıklama:

“Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, "Türkiye'nin 2050 yılındaki nüfusu 105 milyon, gelecek bir o kadar misafirimizi de düşünürsek 210 milyon. Bu nüfusun gıda ve ihtiyacını karşılamamız gerekecek." şeklindeki açıklamasının manipüle edildiği tespit edilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda politikalarımızı belirlerken her yıl ülkemizi ziyaret eden turistleri de göz önünde bulundurmaktadır.

Bakan Yumaklı da açıklamasında, hem vatandaşlarımızın hem ülkemizi ziyaret eden turistlerin gıda ihtiyacının karşılandığını, gelecekte de bu ihtiyacı sorunsuz karşılamak için çalışmaların sürdürüldüğünü rakamlarla ifade etmiştir.

Bakan Yumaklı'nın açıklamasındaki "misafir" ifadesi ülkemizi ziyaret eden turistlere yönelik olup "sığınmacı" olarak yorumlanması tamamen manipülasyondur.”

Kaynak : PHA

EditörEditör