SİYASET
Giriş Tarihi : 14-08-2023 16:52   Güncelleme : 14-08-2023 16:52

Başkan Başaran: AK Parti ile beraber her şeyin belirleyicisi sandıklar, demokrasi ve seçim oldu

ADIYAMAN (PHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, AK Parti'nin belli bir siyasal düşünceye, belli bir dünya görüşüne dayandığını söyledi.

Başkan Başaran: AK Parti ile beraber her şeyin belirleyicisi sandıklar, demokrasi ve seçim oldu

"AK Parti'nin 22 yıllık halka hizmet sevdası "
AK Parti ülkemizi, bölgemizi ve bütün insanlık alemini daha yaşanılabilir ve müreffeh bir seviyeye getirmek için gayret etmeye devam ettiğini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran,"Türk Siyasi hayatının dönüm noktaları vardır onlardan bir tanesi de AK Parti'mizin Siyasette yer almasıdır. AK Partimizin Siyasette yer almasından sonra siyaset bambaşka bir istikamete yöneldi. Bu istikametin bugün 22. Yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye'de siyaset AK Parti'den önce ve AK Parti'den sonra iki kısımda değerlendirilebilir.  Şöyle ki; AK Partimizin kuruluşundan önce antidemokratik uygulamalar, seçimle gelinse bile hukuk dışı, siyaset dışı kurumların halk iradesi üzerindeki baskıları önemli bir yer tutuyordu. AK Partinin iktidara gelmesinden sonra antidemokratik uygulamaların sonlandırılması, ülkenin şeffaf hale getirilmesi ve halk egemenliği dışında başka hiçbir gücün belirleyici olmaması yönünde ciddi adımlar atıldı. Bu adımlar ile başta anayasamız olmak üzere ciddi değişimler oldu. Bunun en son örneği de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Bu sistemin ne kadar faydalı olduğunu pandemi döneminde hep birlikte gördük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile halk doğrudan doğrudan doğruya Cumhurbaşkanını seçebilmekte ve kuvvetlerin tamamı halkın denetimi altında olmaktadır. AK Parti ile beraber her şeyin  belirleyicisi sandıklar, demokrasi ve seçim oldu. Bu noktada da halkımızın 14 Mayıs  ve 28 Mayıs'ta teveccühü desteğini hepimiz gördük. AK Parti'miz elbetteki belli bir siyasal düşünceye, belli bir dünya görüşüne dayanmaktadır. Anadolu insanının yüzyıllardan damıtarak getirdiği, önce ahlak ve maneviyat, yerli ve milli olma ve halk egemenliği dışında ve Hakk'ın rızası dışında hiçbir şeyi kabul etmeme düşüncenin temelini oluşturmaktadır."dedi.
"AK Parti camiası olarak yolumuza, çizgimize devam ediyoruz"
Biz AK Parti ailesi olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru yol aldıklarını aktaran Başaran,"Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde AK Parti'miz Ülkemizi, bölgemizi ve bütün insanlık alemini daha yaşanılabilir ve müreffeh bir seviyeye getirmek için gayret etmeye devam ediyor. Biz AK Parti ailesi olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru yol alıyoruz. Bu yeni yüzyılda geçmişte yaşadığımız sorunları ülkemiz yaşamasın ve artık küresel bir güç olsun ülkemiz istiyoruz. Bu nedenle de AK Parti camiası olarak yolumuza, çizgimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde inşallah AK Parti'miz tüm bu hedefleri de yerine getirecek ve Türkiye insanlık aleminde hak ettiği yeri alacak, fakir fukara, garip gureba müreffeh bir hayat yaşayacak ve dünyanın neresinde mazlum ve mağdur varsa bilecek ki kendisini seven kendisini takip eden bir teşkilat var. Bu teşkilatın adı da AK Parti’dir. Bu vesileyle AK Partimizin 22. Kuruluş yıldönümünü kutluyor ve kuruluşundan bugüne kadar davamızda hizmeti geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör