SİYASET
Giriş Tarihi : 05-02-2024 10:22   Güncelleme : 05-02-2024 10:22

Başkan Bulucu: Aslında bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama-kurtarma ve iyileştirme operasyonu olduğunu belirmekte fayda var

ADIYAMAN (PHA) - AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu "asrın felaketi" olarak anılan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Bulucu: Aslında bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama-kurtarma ve iyileştirme operasyonu olduğunu belirmekte fayda var

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu  "asrın felaketi" olarak anılan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Başkan Bulucu mesajında aradan geçen bir yıla rağmen yaşanan acıların hiç dinmediğini tüm "Adıyamanlı’ların hüznünü yürekten paylaştıklarını ifade etti.
Adıyaman'ın en soğuk gecesinin üstünden 360 gece geçti"
Başkan Bulucu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Adıyaman’ımız 6 Şubat 2023’te  tarihinin en büyük yıkımlarını yaşamış, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılmış, asrın felaketi olarak nitelendirilen bu depremlerden binlerce insanımız yaşamını yitirmiş ve yine binlerce vatandaşımız da evsiz kalmıştı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremde Adıyaman ile birlikte Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da da büyük yıkıma yol açmıştı. Depremin 11 il, 124 ilçe, 7 bine yakın köy ve mahallede ağır hasara neden olurken, 14 milyon vatandaşımız afetten doğrudan etkilendi.  Adıyaman’ın merkezinde, kırsalında, köylerinde ve meydan civarındaki rezerv alanlarda inşaat çalışmalarına çok kısa bir sürede başlandı. Bugün itibariyle kalıcı sosyal konutlar bir kısmı bitmiş durumda. İnşallah 8 Şubat Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Adıyaman ziyaretiyle anahtar teslimini yapmış olacağız. Bu süreçle birlikte çok kısa aralıklarla etap etap inşaat çalışmaları biten konutlarımızı depremzedelerimize teslim edeceğiz. Köy evleri için hafif çelik sistemli konutların yapım çalışmalarının büyük bölümü bitmiş vaziyette. Çelik yapıyla tüm köylerimizi inşa edeceğiz. İnşallah çok kısa süre içerisinde tek katlı köy evlerimizin tamamını bitirip, evlerimizi hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Büyük felaketler ve büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin, gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihi sınamayı başarıyla vermiştir. Asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştürerek o zor günlerin geride kalmasını temin ettik. Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz, depremzede kardeşlerinin yanına koşmuştur. Bir daha aynı trajedilerle sınanmamak için yürüttüğümüz çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz. Teşkilatımızda birlikte mesai yaptığımız kıymetli dava arkadaşlarımızdan kaybettiklerimiz oldu. Yine Milletvekilimiz Yakup Taş ağabeyimizi ve ailesini de bu depremde kaybettik. Her evde her ailede acı hikâyeler ve dramlar var.  Adıyaman'ın en soğuk gecesinin üstünden 360 gece geçti. Bu şehrin sahipleri olarak, acılarımızın ağırlığını yüreğimizde hissederek aydınlık sabahına umutla bakmaya çalışıyoruz. Gece uykudan değil, korku ve dehşetle uyanarak hayatta kalanlar olarak, yıldönümünde yüreklerimizdeki acıyı paylaşıyoruz. 11 ilin ortak acısı, tüm ülkenin ve dünyanın yasını tuttuğu bu yıkım, bizi derinden etkiledi. Yıkımın izleri sadece sokaklarda değil, yüreklerimizde de var. Bu acı, eşyanın hakikatini tamamlamasına kadar içimizde yaşayacak. Bu yıldönümünde, kaybettiklerimizi anarken, birlikte yaşama azmimizi kuvvetlendiriyoruz. Geçmişin acılarıyla yüzleşirken, geleceğe umutla bakma kararlılığımızı koruyoruz. Bu anma, yüreklerimizdeki acıyı ifade etmenin yanı sıra, birlik ve dayanışma duygularımızı da pekiştiriyor."dedi.
"Bir yandan enkazları kaldırırken diğer yandan süratle yeniden inşa ve ihya faaliyetlerine başladık"
"Aslında bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama-kurtarma ve iyileştirme operasyonu olduğunu belirmekte fayda var" diyen Başkan Bulucu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Unutmayacağımız, yıkımın izlerini her zaman taşıyacağımız bir yıldönümünde, birlikte omuz omuza durarak, geleceğe doğru adımlarla ilerlemeye kararlıyız. Devlet kurumlarımızın yanı sıra STK’lar, vakıflar ve vatandaşlarımız bu günün anlamına binaen mevlit, hatim programlarıyla deprem şehitlerimizi yâd ediyorlar. Yine Valiliğimiz koordinesinde çeşitli programlar ve etkinlikler yapılacak. Kıymetli hemşerilerimiz  müsterih olsun. Allah’ın izniyle en kısa sürede Adıyaman’ımızın inşa ve ihya sürecinde özellikle kültürel dokusuna uygun bir mimariyle bunu gerçekleştireceğiz. Şuan rezerv alanı olarak ilan edilen bölgelerde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Toprağa verdiğimiz insanlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yâd ederken Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin verdiği sözleri birer birer yerine getirmek için de canla başla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bir yandan enkazları kaldırırken diğer yandan süratle yeniden inşa ve ihya faaliyetlerine başladık. Aslında bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama-kurtarma ve iyileştirme operasyonu olduğunu belirmekte fayda var. Yine afet sonrası hem enkaz kaldırma hem yeniden inşa çalışmalarının en hızlı yürütüldüğü bir örneği beraberce yaşadık.  Yaraların sarılması noktasında hepimize sorumluluklar düşmekte. Öncelikle hepimizin biribirimize, biribirimizden alabileceğimiz morale ve motivasyona ihtiyacımız var. Bu depremden millet olarak çok şeyler öğrendik. İlgiyi, sevgiyi, insan olmayı öğrendik. Ve en önemlisi tevekkül etmeyi kalplerimize nakşettik. Bu duygu düşüncelerle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten kazadan beladan muhafaza eylesin."
 

Kaynak : PHA

EditörEditör