GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-02-2024 14:16   Güncelleme : 24-02-2024 14:16

Başkan Taş: Cemaatimiz var, imamız yok

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdukladir Geylani Taş, Turgut Reis Mahallesi halkına hizmet veren Ramazan Kurt Mescidinde cemaat yoğunluğu oluşturduğunu belirterek Adıyaman İl Müftülüğü tarafından imam görevlendirilmesini istedi.

Başkan Taş: Cemaatimiz var,  imamız yok

6 Şubat depreminde Hacı Mehmet İnan (Zombaba) camisinin yıkılmasının ardından vatandaşların taziye evinden mescide çevrilen Ramazan Kurt Mescide yönelmesiyle birlikte yoğunluk oluşturduğunu ifade eden Başkan Taş, Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu'na seslenerek imam görevlendirmesini istedi.
İl Müftülüğünden defalarca imam talep etmelerine rağma henüz bir görevlendirmenin olmadığını dile getiren Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Turgut Reis mahallesi ve bölgeye yakın yerlerdeki camilerimiz ya yıkıldı ya da hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Cemaatimiz bir süre park içerisinde kurmuş olduğumuz çadır mescidinde namazımızı kıldık. Enkazların kaldırılması sonrası Mahallemizde bulunan Ramazan Kurt Taziye evinde yapılan gerekli tadilatların ardından burayı mescit olarak kullanmaya başladık ve her geçen gün cemaatimizde yoğunluk yaşanmaya başladı. İmam görevlendirildi ancak imamlarımız bir şekilde il müftülüğümüz tarafından başka bir yere görevlendirildi. Burada şimdilik mevcut camiimizin müezzini cemaate namaz kıldırmakta ancak onunda zaman zaman hastası olabiliyor, taziyesi olabiliyor veya kendisi hasta olabiliyor cemaate namaz kıldıracak kimseyi bulamıyoruz. Vakit namazlarında hocamız namazı kıldırıyor ama her vakitte bekliyoruz ki cemaatten birisi müezzinlik yapsın. Şimdiye kadar bir şekilde idare ettik ancak Ramazan ayına yaklaşıyoruz ve cemaatimiz Teravih Namazları için mescidimize imam görevlendirilmesi bekliyoruz. İl müftümüze bu konuyu iletmemize rağmen yeterli imam olmadığını ifade ediyor, Diyanet işleri başkanımıza buradan sesleniyoruz, lütfen Adıyaman’a imam ataması yapın” şeklinde konuştu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör