EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-02-2024 17:10   Güncelleme : 28-02-2024 17:10

Başkan Torunoğlu, Bakan Ersoy'dan Adıyaman'ın turizm ihtiyaçları için destek istedi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem sonrası iş yerleri hasar alan otel sahibi oda üyelerinin sıkıntılarını aktarmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret etti.

Başkan Torunoğlu, Bakan Ersoy'dan Adıyaman'ın turizm ihtiyaçları için destek istedi

Başkan Torunoğlu'nun başkanlığını yaptığı heyet, Adıyaman'ın turizm alanındaki ihtiyaçlarını ve depremin yol açtığı sıkıntıları Bakan Ersoy'a iletti. Ziyarette Adıyaman'ın turizm potansiyeli ve yeniden inşa gereksinimleri masaya yatırıldı.

Torunoğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Adıyaman'daki otellerin deprem sonrası büyük zarar gördüğünü ve bu tesislerin yeniden inşası için devletin desteğinin zorunlu olduğunu belirtti. Başkan Torunoğlu, özellikle depremden etkilenen otel sahiplerinin uygun faizli kredi ve borç ertelemesi gibi konularda Bakan Ersoy'dan destek talep ettiklerini ifade etti.

Ayrıca, Adıyaman'ın turizm alanlarının geliştirilmesi ve bölgenin kültürel zenginliklerinin ön plana çıkarılması için Bakan Ersoy'dan maddi destek sağlanmasını talep eden Başkan Torunoğlu, Kommagene Bienali gibi etkinliklere destek verilmesi, Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması ve yeni müzelerin planlanması gibi konuları da gündeme getirdiklerini belirtti.

Başkan Torunoğlu'nun açıklamalarıyla sona eren ziyaret, Bakan Ersoy'un Adıyaman'ın turizm ihtiyaçlarına yönelik ilgi ve alakasıyla tamamlandı.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Başkan Torunoğlu; “Bildiğiniz gibi 6 Şubat depreminde 21 tane otelimiz ya ağır hasar gördü, yıkıldı. Bu otellerin tekrar ayağa kalkması devletin desteği olmadan mümkün değildir. Sayın Bakanımızdan otelleri hasar gören üyelerimiz için uygun faizli kredi ve mevcut borçlarında öteleme talep ettik. Ayrıca Turizm alanlarıyla ilgili olarak Kahta Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kommagene Bienali ve akabinde 3. Mezopotamya Caz Festivali ve Nemrut Gastronomi Buluşmalarına bakanlık nezdinde maddi destek sağlanması, Perre Kamulaştırma Çalışması konusu, Depremde hasar alan müzemizin iyileştirilmesi ve hemen yanında bulunan 4 Bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir müzenin planlamaya alınması, Perre Antik Kentinde, Karakuş Tümülüsü ve Nemrut Dağı’nda Bakanlar Kurulu Kararı ile Bilimsel Kazı Kararı için Kazı Başkanı ve Bilim Heyeti hususunda Akademisyen önerisi, konuya ilişkin referans ve destekleri, Nemrut Dağı Milli Parkı’nın Tarihi Alan Başkanlığı olarak ilan edilmesi konusunu Sayın Bakanımıza aktardık. Turistik tesislerle ilgili olarak deprem sonrası yatak sayısının 3’te 2’sini kaybeden Geçiminin büyük bir kısmını turizmle sağlayan Adıyaman’da Yeni Yapılacak Olan Otel Yatırımları İçin; Nakdi hibe, Uygun ve uzun vadeli kredi imkânı, Genel teşvik tedbirlerine ek teşvik uygulamaları Elektrik, su ve doğal gaz indirimleri, belirli süre vergi muafiyeti (TGA katkı payı dahil), Belediyelerce inşaat ruhsatı ve iskân ruhsatı işlemlerinde muafiyet veya indirim, bakanlıkça turizm tesislerinden 2 yıl süre ile müzik lisans belgesi, sürdürülebilirlik sertifikası, başvuru ücreti, belge ve paket ücreti alınmaması konularını Bakanımıza ilettik. İlgi alakalarından dolayı kıymetli bakanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

EditörEditör