GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 14:26   Güncelleme : 03-01-2024 14:26

Başkan Yücesoylu: Bizler bugün adalet aramak adına Adıyaman’dayız

ADIYAMAN (PHA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde yıkılan İsias Otel'in davası öncesi açıklamada bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu,"Hukuk, bu haysiyet yoksunu, sorumsuz ve insafsız, katil zihniyetlere üstünlüğünü gösterdiği gün Türkiye’de adalet sağlanacak ve gelecek nesiller daha güvenli alanlarda yaşayacaktır."dedi.

Başkan Yücesoylu: Bizler bugün adalet aramak adına Adıyaman’dayız

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremden en çok yıkıma neden olan iller arasında yer alan Adıyaman'da yıkılan İsias Otel’inin 72 kişinin öldüğü davada 3. Ağır Ceza Mahkemesi 5’i tutuklu 11 sanığı hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianamenin kabulünün ardından mahkeme başladı.
Sabah saatlerinden itibaren adliye önüne gelen aileler, pankartlarla ile şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.
Şarkıcı Haluk Levent'inde ailelere destek için geldiği davada ailelere destek olmak için geldiğini ve davanın takipçisi olacağını söyledi.
Bütün deprem bölgesindeki depremzedeler için burada olduklarını belirten Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu, ahlaksız zihniyetlerin bu coğrafyada on binlerce can aldığını söyledi.
Türkiye’de adalet sağlanacağı ve gelecek nesiller daha güvenli alanlarda yaşayacağını belirten Başkan Yücesoylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"6 Şubat depremi ile yıkılan ve binlerce insana mezar olan bu coğrafyada, adalet aramak adına bugün birlikteyiz. 35 canımızı bizlerden koparan ve adeta bizleri de bu şehre gömen bu ahlaksız zihniyet maalesef bu coğrafyada on binlerce can almış, yüzbinlerce kişiyi yuvasız bırakmıştır. Tarih yüzyıllardır bu coğrafyada deprem felaketlerine tanık olmuştur. Ama binlerce masumun ölümüne neden olan, bizlerin canlarını alan, bizleri de diri diri öldüren depremler değildir, adeta toplu mezar inşa edenler ve bunlara katkı koyan ve göz yuman ahlaksızlardır. Hukuk, bu haysiyet yoksunu, sorumsuz ve insafsız, katil zihniyetlere üstünlüğünü gösterdiği gün Türkiye’de adalet sağlanacak ve gelecek nesiller daha güvenli alanlarda yaşayacaktır. Bizler bugün adalet aramak adına Adıyaman’dayız. Küçücük yürekleriyle, spor aşkıyla bu şehire sadece 5 günlüğüne gelerek evlerine tabutlarda gönderilen çocuklarımız, öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız, rehber dostlarımız ve bütün deprem mağdurları için buradayız. Adıyaman özelinde bütün deprem bölgesindeki depremzedeler için buradayız. Davamızın deprem suçluları için emsal olması için buradayız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarını kaybedenlere sabırlar dileriz. İlk günden itibaren adalet arayışımızda yanımızda olan bütün yetkililere, hukukçulara, mimar ve mühendislere, basın emekçilerine ve tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürler."
 

Kaynak : PHA

EditörEditör