SİYASET
Giriş Tarihi : 31-01-2024 01:04   Güncelleme : 31-01-2024 01:04

Besni'de AK Parti seçmeni merak içinde

ADIYAMAN (PHA) - 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti'nin Adıyaman'daki ilçe adaylarının kimler olacağı merakla bekleniyor.

Besni'de AK Parti seçmeni merak içinde

Her gün farklı bir ismin kulislerde öne çıktığı Besni'de ise aday kadar aday ilan edilmeyecek isimlerin hangi partiye geçeceği de gündemin başlıkları arasında yer alıyor. Özellikle Besni'de siyasetin önemli isimleri olan Eyyup Mehmet Emre ve Reşit Alkan arasındaki adaylık yarışı, parti seçmenleri arasında kafa karışıklığına neden oldu.

AK Parti içerisinde yapılan telefon anketleri ve temayül yoklamalarının ardından adayın belirleneceği söylentileri, Besni ilçesinde yaşayan vatandaşları hareketlendirdi. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, ilçede mevcut Belediye Başkanı Haberleri">Başkanı Eyyup Mehmet Emre ve Reşit Alkan arasında yapılan anket sonuçları merakla bekleniyor.

Aday belirleme süreci hala devam ederken, Eyyup Mehmet Emre'nin önceki anketlerde öne çıkması ve AK Parti Genel Merkezi'nde güçlü bir isim olarak kabul edilmesi, Emre'nin adaylık konusundaki iddialarını güçlendiriyor.

Ancak, diğer AK Parti aday adaylarının da Besni'de adaylık konusunda şanslarını devam ettirdiği ve net bir açıklama yapılmadığı için seçmenler arasında kafa karışıklığına neden olmuş durumda.

AK Parti içerisinde aday belirleme süreci, Besni'de çeşitli tartışmalara yol açtı. Mevcut Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre'nin anket sonuçlarına dayanarak güçlü bir aday olarak öne çıkması, ancak diğer aday adaylarının da iddialı olması, siyasi arenada çekişmeye neden oldu.

Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan üstü kapalı paylaşımlar ve çatışmalar, seçmenler arasında farklı beklentilerin oluşmasına yol açtı. Aday adayları arasındaki bu çekişmelerin, AK Parti'nin Besni Belediye Başkan adayını belirleme sürecine nasıl yansıyacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Besni ilçesindeki AK Parti seçmenleri, aday belirleme sürecindeki belirsizlik nedeniyle merak içinde beklemeye devam ediyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Eyyup Mehmet Emre'nin güçlü duruşu ve diğer aday adaylarının iddiaları, ilçede siyasi bir heyecanın yaşanmasına neden olmuş durumda. Adayın resmi olarak açıklanmasıyla birlikte, Besni'de seçim atmosferi daha da kızışacak gibi görünüyor.

Eyyüp Mehmet Emre Kimdir?

08 Mart 1976 tarihinde, Adıyaman ili Besni ilçesinde doğdu.
İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Besni'de tamamlayıp, 1999 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.2002-2007 yılları arsında AK Parti yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı, Genel Merkez Büyük Kongre delegeliği görevlerinde bulundu.

2007-2011 yılları arası AK Parti Besni İlçe Başkanlığı yaptı.
2011 yılında Hakkari-Yüksekova İlçesi Sabancı İ.Ö.O'na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Besni Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Öğretmen olarak nakil oldu.
2014 yılı AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı, 2019 yılı AK Parti'den Besni Belediye Başkanı oldu.
İngilizce ve Arapça biliyor. 2014 yılında baskısı yapılan ''Tarihte ve İslam'da Kadın'' adlı eserin yazarı,
Evli ve Üç çocuk Babasıdır.

Reşit Alkan Kimdir?

1972 tarihinde Besni'de doğdu. İlkokulu Besni Namık Kemal ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Besni İmam- Hatip Lisesi'nde okudu. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu.

Babasından ötürü küçük yaşta siyasetle ilgilenmeye başladı. Gençlik yıllarında Milli Gençlik Vakfı'nda görev alarak aktif çalışmalarda bulundu. Babası Ömer Alkan, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde kurucu başkanlık, ilçe başkanlığı yaparak, belediye başkan adayı ve milletvekili adayı oldu. 1992 yılında iş hayatına atılan Alkan, MÜSİAD Eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ile birlikte Samsun'da kömür işletmeciliği işiyle ilgilenmeye başladı. 2005 yılında kendi şirketini kurarak, madencilik ve enerji sektöründe faaliyette bulunmaya başladı. 1991 yılından itibaren MÜSİAD üyesi olan Alkan, Havza Sanayi ve Ticaret Odası meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Besni Spor Yönetim Kurulu üyesidir.

Reşit Alkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Adıyaman İli, Besni İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

Kaynak : PHA

EditörEditör