SİYASET
Giriş Tarihi : 11-09-2023 13:41   Güncelleme : 11-09-2023 13:41

Burak Binzet'den deprem sonrası eğitim öğretim yılı mesajı

ADIYAMAN (PHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, son dönemde yaşanan deprem olayı sonrasında eğitim öğretim yılına dair bir basın bülteni yayımladı.

Burak Binzet'den deprem sonrası eğitim öğretim yılı mesajı

Binzet, bülteninde şunları ifade etti:
"Sevgili Adıyamanlı hemşerilerim, depremin ardından yaralarımızı sarmaya, hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, depremin eğitimdeki olumsuz etkilerini de görmeye başladık. Deprem sonrasında birçok okulumuz hasar gördü, öğrencilerimiz için güvenli eğitim ortamları kalmadı."
"Bu kritik dönemde, eğitimin kesintiye uğramadan, güvenli bir şekilde devam etmesi için hükümetten acil önlemler bekliyoruz. Ancak maalesef hükümet, eğitimdeki bu acil duruma gereken önemi göstermiyor. Öğrencilerimiz, sarsıntının fiziksel etkilerinin yanı sıra psikolojik olarak da zor bir dönemden geçiyor. Ancak eğitimde yaşanan eksiklikler bu zorlukları ikiye katlıyor."
Başkan Binzet, hükümeti eğitim politikaları konusunda eleştirerek, "Birçok okulda eğitime ara verilmesi ya da geçici sınıflarda eğitim görmesi gereken öğrencilerimiz için hükümetin bir planı olmalı. Depremzedelerin eğitim hakkından mahrum bırakılmasına izin veremeyiz."
Binzet, mesajının sonunda, "CHP Adıyaman İl Başkanlığı olarak, deprem sonrasında eğitimde yaşanan sorunların takipçisi olacağız. Eğitimde kalite, eşitlik ve güvenlik için hükümeti göreve davet ediyoruz. Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör