SİYASET
Giriş Tarihi : 23-10-2023 16:11   Güncelleme : 23-10-2023 16:11

CHP İl Başkanı Doğan ‘Yabancı askerlerin varlığı işgal demektir’

ADIYAMAN (PHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereyle ilgili ciddi endişe duyduğunu dile getirdi.

CHP İl Başkanı Doğan ‘Yabancı askerlerin varlığı işgal demektir’

CHP’li Doğan, tezkerenin yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının önünü açan maddeler içerdiğini ve bu durumun milli egemenliğimiz üzerinde ciddi bir gölge oluşturduğunu ifade ettiği açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olan CHP, terörle mücadelede devletinin yanında dururken, ülkemizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehlikeye atan adımlara karşı çıkma sorumluluğunu da taşımaktadır" dedi. Doğan, söz konusu yabancı askerlerin kim olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yerine hangi görevleri üstleneceklerini sorguladıklarını aktardığı açıklamasında, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da vurguladığı gibi bu karar, milletimizin bağımsızlığını ve egemenliğini doğrudan etkileyebilecek bir durumdur. Vatan toprağını namus bilen bir parti olarak, yabancı askerlerin topraklarımızda bulunmasına izin veren her türlü girişimi kabul etmemiz mümkün değil. Yabancı askerlerin varlığı işgal demektir" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) konuya dair sessizliğini dikkat çekici olarak niteleyen Doğan, “MHP, CHP'nin konuyu gündeme getirmesine kadar sessiz kalmış, ardından durumu yalnızca hamasi söylemlerle geçiştirmeye çalışmıştır. Bu tür kritik meselelerde atılan adımlar, yalnızca mevcut iktidarı değil, tüm ulusu etkileyecektir.” dedi. CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, “CHP’nin, Atatürk'ün çizdiği yolda, milletin ve ülkenin çıkarlarını koruma konusundaki kararlılığını yineliyoruz ve Türk halkını, ulusal egemenlik haklarını savunmak adına birlik olmaya çağırıyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve milli egemenliği konusunda her türlü tehlikeye karşı uyanık olma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör