SİYASET
Giriş Tarihi : 04-02-2024 21:32   Güncelleme : 04-02-2024 21:32

CHP liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki: ‘Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez’ - Videolu Haber

ULUSAL (PHA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'daki konuşmasına tepk göstererek, “Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez.” dedi.

CHP liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki: ‘Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez’  - Videolu Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Hatay'da yaptığı konuşmada, yerel yönetimle ilgili sözlerine CHP lideri Özgür Özel'den sert tepki geldi. Erdoğan'ın, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa, o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" ifadelerine Özel, "Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum. Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu?" şeklinde tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına yönelik sert eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hataylılara siyasi baskı yapıldığını belirterek, "Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu?" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarını siyasete malzeme yapmak istemediklerini ifade eden Özel, ancak Erdoğan'ın ifadelerini duymaya tahammül edilemeyecek sözler olarak nitelendirdi.

Erdoğan'ın, "Hatay'daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra badı harabül Basra oldu." şeklindeki sözlerine Özel, Hataylılara yapılan siyasi şantajın kabul edilemez olduğunu ve bu tür söylemlerin depremzedeleri tehdit etmek anlamına geldiğini ifade etti.

31 Mart yerel seçimlerine iki aydan kısa bir zaman kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, siyasi arenada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Kaynak : PHA

EditörEditör