SİYASET
Giriş Tarihi : 08-02-2024 18:36   Güncelleme : 08-02-2024 18:36

CHP’li Güçlü mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına dikkat çekti

ŞANLIURFA (PHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Adayı İsa Güçlü, mevsimlik tarım işçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekerek, çözüm önerilerini sundu.

CHP’li Güçlü mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına dikkat çekti

“Çokça Üreterek, Hakça Bölüşeceğiz”

CHP Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Adayı İsa Güçlü, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı Şanlıurfa ve ilçelerinin en önemli sorununun işsizlik olduğuna işaret ederek, “Ekonomik krizin etkilerine karşı; ilçemizde iş yaratarak, çokça üreterek ve hakça bölüşerek kalkınacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Adayı İsa Güçlü, mevsimlik tarım işçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekerek, çözüm önerilerini sundu.

Kayıt dışı çalışan tarım emekçilerinin ucuz işgücü olarak görüldüğünü dile getiren İsa Güçlü, “İş bulamadıkları için çocukları ile farklı kentlerde çalışmak zorunda kalan tarım emekçileri ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Başta trafik kazaları olmak üzere, mevsimlik tarım işçisi, güneş çarpması, boğulma, yetersiz beslenme, temizlik, sağlığa erişememe gibi nedenlerle yaşamını yitiriyor. Ne yazık ki bu konuda yüzlerce yaşanmış olumsuz örnekler var” dedi.

“Çocuk İşçiliğine Göz Yumuluyor”

Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailelerin çocuklarının eğitim olanaklarından yeterince yararlanamadığına vurgu yapan Güçlü, şöyle devam etti: “Mevsimlik tarım işlerinde çocuk işçiliğine göz yumuluyor. Çocuklar dengeli beslenemiyor. Kadınlarımız gittikleri kentlerde güvenlik sorunu yaşıyor. Sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor. Barınma ve hijyen ciddi bir sorun. “

“En Önemli Sorun İşsizlik”

İşsizliğin yaşanan sorunların temel nedeni olduğuna dikkat çeken İsa Güçlü, “Seçim öncesi büyük vaatler verilen tarım işçileri ne yazık ki bugüne yok hükmünde sayıldı. Vatandaşımızın kendi kentinden uzakta çalışmak zorunda kalmasının en büyük nedeni işsizlik. Doğduğu topraklarda işsizlik sorunu çözüldüğünde mevsimlik tarım emekçilerinin de sorunu çözülmüş olacaktır. Ekonomik krizin etkilerine karşı; ilçemizde iş yaratarak, çokça üreterek ve hakça bölüşerek kalkınacağız” dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör