SİYASET
Giriş Tarihi : 14-08-2023 17:05   Güncelleme : 14-08-2023 17:05

CHP'li Tutdere'den korkutan uyarı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’da köy ziyaretlerini sürdüren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Kavak köyüne gönderilen konteynerlerin kış koşullarına uygun olmadığına dikkat çekerek “AFAD’ın kendi verdiği içinde duşu, tuvaleti ve lavabosu olan, buranın coğrafyasının koşullarına uygun konteynerler göndermelerini bekliyoruz. Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklar” dedi.

CHP'li Tutdere'den korkutan uyarı  - Videolu Haber

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, önceki gün Adıyaman’da Kavak, Sarıkaya, Balıkburnu ve Mestan köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.
"Gönderilen konteynerler hem eksik hem iklim koşullarına uygun değil"
Muhtarı ve köylüleri dinleyen Tutdere, köyün depremde en çok hasar gören köylerden biri olduğunu dile getirerek, “Burada devletimiz tarafından gönderilen konteynerin içindeyiz. Bu köyün konteyner talebi tam olarak karşılanamamış. Muhtardan aldığımız bilgiye göre 7 tane daha konteynere ihtiyaç var. Ancak bir de şu anda gönderilen konteynerler buranın iklim koşullarına ve hava koşullarına uygun değil” dedi.
Tuvaleti, banyosu, mutfağı olmayan konteynerde vatandaş nasıl yaşayacak?
Tutdere, konteynerlerde lavabo, mutfak, tuvalet ve duş imkanlarının olmadığını kaydederek, “Yaşam malzemesi kısmen eksik. Bu şekilde bu bölgede yaşayan insanların taleplerini ve barınma sorunun çözmekten uzaktır. Biz burada Adıyaman Valisi ve AFAD’a çağrı yapıyoruz. Çelikhan bölgesinde özellikle kışın ağır ve yoğun geçtiği bölgelerde verilen konteynerleri gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Bu şekildeki konteynerlerden ziyade, AFAD’ın kendi verdiği ve içinde duşu, tuvaleti ve lavabosu olan, buranın coğrafyasının koşullarına uygun konteynerler göndermelerini bekliyoruz. Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklardır. Bu taleplerimizin mutlaka karşılanması gerekiyor” diye konuştu.
"Ekmeğimizi kazandığımız köyümüzden başka nereye gidelim"
Köyün muhtarı Abuzer İzci ise, Tutdere’ye konteynerin sıkıntılarını anlatarak, “Yarın bir gün buraya kar yağdığı zaman, yarım metre, bir metre kar zaten çökecek. Burada yaşam alanı zaten olmaz. Bu şekilde ne yapılacak? Bu sefer kışın köyden taşınma olacak. Taşınan nereye gidecek? Adıyaman’da zaten yer kalmadı, yer kalmayınca nereye gidecek? Mecburen bunlar dışarıya göç edecekler. Burada tarlalarımız var, 100 seneden beri işlettiğimiz, burada ekmeğimizi kazandığımız köyümüzden başka biz nereye gidelim” dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör