YEREL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 09:06   Güncelleme : 17-01-2024 09:15

Çukur deryasına isyan eden Muhtar İlik: Halka karşı savunacak bir yönüm kalmadı

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da, yaşanan 6 Şubat depremi sonrası bozulan yollarda yapıma çalışmaları sürerken Alitaşı Mahalle Muhtarı Mustafa İlik, Yükleyici firmanın mahalle sakinleriyle dalga geçtiğini öne sürerek, köstebek yuvası haline dönen yollardan geçen araç sürücüleri her gün isyan ettiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Çukur deryasına isyan eden Muhtar İlik: Halka karşı savunacak bir yönüm kalmadı

"Firma adette mahalle halkıyla dalga geçiyor"
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde ağır yara alan Adıyaman'da bozulan yolların yükleyici firma tarafından kaleye almadan köstebek yuvası halini andıran yolların yapımından sorumlu firmanın bir an önce hesap vermesi gerektiğini ifade eden Alitaşı Mahalle Muhtarı Mustafa İlik, "Mahallemiz Adıyaman'da depremi en ağır şekilde etkilenen ve en çok yıkımın yaşandığı bir bölgedir.  Yaşanan depremin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesinin ardından Adıyaman Belediyesi tarafından yükleyici firma aracılığıyla alt yapı çalışmaları başlatıldı. Fakat bugün gördüğünüz gibi üzerinden 6 ay geçmesine rağmen firma adette mahalle halkıyla dalga geçiyor yol ve sokak aralarımız köstebek yuvası gibi yollarımız işlek hergün yüzlerce araç bu yollardan geçerken adeta isyan ediyor. Muhtar olarak 6 aydır su borularının yapımı için ihaleyi alan firma adette mahalle halkıyla dalga geçiyor. Yol ve sokak aralarımız köstebek yuvası gibi yollarımız işlek hergün yüzlerce araç bu yollardan geçerken adeta isyan ediyor.  Defalarca belediye başkanıyla konuyu illetim.  Belediye Başkanı sorumluluğun yüklenici firma olduğunu söyledi"dedi.
Alitaşı Mahallesi olarak hizmet mağduru olduklarını, ezildiklerini ve yok sayıldıklarını ileri süren Mahalle Muhtarı Mustafa İlik, Adıyaman Belediyesi'nin yükleyici firmaya gerekli yaptırımı yaptırması gerektiğini söyleyerek göreve davet etti.
"Alitaşı Mahallesi olarak bunu asla hakketmiyoruz"
6 aydır mahalle halkının perişan olduklarını ve mahalle halkı olarak bu durumu hak etmediklerini aktaran İlik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ancak bu konun muhatabı firmayı denetleme yetkisi belediyeye aittir vatandaş firmayı tanımaz tepkiyi başta belediye ve muhtarı eleştiriyor. Muhtar olarak halka karşı savunacak bir yönüm kalmadı. Biz Alitaşı Mahallesi olarak hizmet mağduru olduk, ezildik, yok sayıldık hakaretlere maruz kaldık sözde firma 6 aydır bir mahalleyi perişan ediyor. Vatandaşların tepkilerini alıyorsa bunun muhatabı  Adıyaman Belediyesi söz konusu firma hakkında gerekli işlemleri yapması lazım. Biz Alitaşı Mahallesi olarak bunu asla hakketmiyoruz. Yollarımız çok yakın bir zamanda yapılmadığı takdirde mahalle olarak gereken tepkimizi göstereceğiz. Vatandaş canından bıktı"
 

Kaynak : PHA

EditörEditör