SİYASET
Giriş Tarihi : 08-02-2024 15:52   Güncelleme : 08-02-2024 15:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Besni Belediye Başkan adayı Reşit Alkan

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Yenimahalle Spor Salonu'nda AK Parti Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda partisinin adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Besni Belediye Başkan adayı Reşit Alkan

Besni: Reşit Alkan
Gölbaşı: Hakan Toydaş
Kahta: Mehmet Can Hallaç
Çelikhan: Mustafa Bulut
Samsat: Halil Fırat
Sincik: Mehmet Korkut
Tut: Ercan Öncebe
Gerger: Erkan Aksoy

Reşit Alkan Kimdir?

1972 tarihinde Besni'de doğdu. İlkokulu Besni Namık Kemal ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Besni İmam- Hatip Lisesi'nde okudu. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu.

Babasından ötürü küçük yaşta siyasetle ilgilenmeye başladı. Gençlik yıllarında Milli Gençlik Vakfı'nda görev alarak aktif çalışmalarda bulundu. Babası Ömer Alkan, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde kurucu başkanlık, ilçe başkanlığı yaparak, belediye başkan adayı ve milletvekili adayı oldu. 1992 yılında iş hayatına atılan Alkan, MÜSİAD Eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ile birlikte Samsun'da kömür işletmeciliği işiyle ilgilenmeye başladı. 2005 yılında kendi şirketini kurarak, madencilik ve enerji sektöründe faaliyette bulunmaya başladı. 1991 yılından itibaren MÜSİAD üyesi olan Alkan, Havza Sanayi ve Ticaret Odası meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Besni Spor Yönetim Kurulu üyesidir.

Reşit Alkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Adıyaman İli, Besni İlçesi Belediye Başkan adayı olan Alkan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Besni Belediye başkan adayı oldu.

Kaynak : PHA

EditörEditör