GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 15:12   Güncelleme : 08-02-2024 15:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da depremzedelere konut teslim töreninde konuştu

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da depremzedelere konut teslim töreninde konuştu

Erdoğan, Türkiye'nin tarihinin en büyük imar, inşa ve ihya seferberliğini yaşadığına vurgu yaparak, bu süreci başarıyla yönettiğini belirtti.

Adıyaman'ın 6 Şubat depremlerinden büyük zarar gören şehirlerden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybeden insan sayısını paylaştı.

Depremde yıkılan binaların yanı sıra ağır hasarlı ve acil yıkılacak durumda olan binaların sayısını detaylı bir şekilde anlatan Cumhurbaşkanı, Adıyaman'da toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendiğini ifade etti. Erdoğan, bugün itibariyle 2 bin 798 konutun teslim edildiğini ve inşası devam eden 32 bin konutun yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Dünyada benzeri görülmemiş büyüklükteki bir felaketin ardından Türkiye'nin kısa sürede toparlanarak benzeri olmayan bir imar, inşa ve ihya sürecine girdiğini dile getiren Erdoğan, gelişmiş ülkelerin dahi benzeri küçük felaketlere karşı çaresiz kaldığını ifade etti.

Ayrıca, terör örgütleri üzerinden ülkede istikamet belirleme, toplumu huzursuz etme ve siyaseti yönlendirme çabalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayarak, milletin güçlü desteği ve aldıkları tedbirlerle güven ve istikrarın tesis edildiğini ifade etti.

Kaynak : PHA

EditörEditör