SİYASET
Giriş Tarihi : 08-02-2024 15:35   Güncelleme : 08-02-2024 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Yenimahalle Spor Salonu'nda AK Parti Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda ilçe adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor

Besni: Reşit Alkan
Gölbaşı: Hakan Toydaş
Kahta: Mehmet Can Hallaç
Çelikhan: Mustafa Bulut
Samsat: Halil Fırat
Sincik: Mehmet Korkut
Tut: Ercan Öncebe
Gerger: Erkan Aksoy

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Deprem Konutları Teslim Edildi: Adıyaman'da gerçekleşen 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde inşa edilen 2 bin 798 konutun kura çekimini gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, bu konutların hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. Ayrıca, Adıyaman'da 32 bin konutun inşasının devam ettiğini ve hedeflerinin 2 ay içinde 75 bin konutun teslimi olduğunu söyledi.

Siyasi Teşekkür: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'ın kendilerine gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederek, 14-28 Mayıs seçimlerinde yüzde 66 ve yüzde 69 gibi yüksek oranlarda destek aldıklarını hatırlattı. Bu destekle Türkiye'nin siyasi geleceğinde bir dönüm noktasına ulaşıldığını vurguladı.

Eski İttifak ve Siyasi Kavgalar: Erdoğan, Kandil ve Pensilvanya'daki terör elebaşlarının güçlerini kaybettiği seçimlerde Adıyaman'ın doğru bir tercih yaptığını ifade etti. Ayrıca, eski Cumhurbaşkanı adaylarının ve ortaklarının propagandalarının etkisiz kaldığını, Adıyaman halkının bu oyunlara gelmediğini ve Türkiye'nin büyük bir uçurumdan döndüğünü söyledi.

CHP ve Siyasi Karmaşa: Erdoğan, CHP ve eski ortaklarının seçim yenilgisinin faturasını sadece bir kişiye keserek, sorumluluklarından kaçtıklarını belirtti. Ayrıca, CHP içindeki kavgaların ve skandalların devam ettiğini, umutları kıran bir iç mücadelenin yaşandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Biraz önce depremzedelerimizle bir araya gelerek inşası tamamlanan 2 bin 798 konutun kurasını çektik. Teslimini yaptığımız deprem konutlarının hak sahibi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Adıyaman'da yaklaşık 32 bin konutumuzun inşası şu an devam ediyor. İnşallah onları da tamamladıkça hak sahibi kardeşlerimize etap etap teslim edeceğiz. Hedefimiz 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Ardından da inşallah her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturacağız. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edene kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız.

Ardından bu sayı 389 bine tamamlayacağız. Adıyamanlı kardeşlerimden bu konuda gönüllerini ferah tutmalarını özellikle rica ediyorum. Biz tutamayacağımız sözü vermeyiz, söz verdiğimiz zaman da onu yerine getirmeden rahat etmeyiz. Adıyaman'ın bize, hükümetimize ve ittifakımıza olan inancını ve güvenini Allah'ın izniyle boşa çıkarmayacağız. Bu vesileyle bir kez daha 6 Şubat depremlerinde dar-ı bekaya irtihal eden kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum. Adıyaman halkına rabbimden başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum. Mevla ülkemizi, milletimizi ve Adıyaman'ımızı her türlü afetten, felaketten muhafaza buyursun diyorum.

Bugün Adıyaman'a aynı zamanda teşekkür borcumuzu ödemek için geldik. Ülkemiz siyaseti açısından bir dönüm noktasını teşkil eden 14-28 Mayıs seçimlerinde Adıyaman bizleri çok güçlü bir şekilde bağrına bastı. 14 Mayıs'ta yüzde 66 oy oranıyla, 28 Mayıs'ta ise yüzde 69 gibi rekor oyla şahsımıza destek veren Adıyaman'a en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Kandil'den Pensilvanya'sına terör elebaşlarının tüm güçleriyle asıldığı bu kritik seçimlerde Adıyamanlı kardeşlerimiz geleceklerine sahip çıktı. Adıyaman, altılı masa denen proje yapının ve Cumhurbaşkanı adaylarının yalan ve bühtan siyasetine fırsat vermedi. Adıyaman halkı, acılarını istismar ederek iktidar rüyası gören fırsatçılara müsaade etmedi, bunların oyunlarına gelmedi. Son 8 ayda yaşananlara baktığımızda Adıyaman'ın nasıl doğru, isabetli ve basiretli bir tercih yaptığını çok net görebiliyoruz.

Türkiye'nin sonu felaketle bitebilecek çok büyük bir uçurumun kenarından döndüğü gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Beraber aylarca yol yürüdükleri, yere göğe sığdıramadıkları, 13'üncü cumhurbaşkanımız diyerek aylarca millete reklamını yaptırdıkları zatın bugün adının anılmasına dahi tahammül edemiyorlar. Seçim yenilgisinin tüm faturasını bir kişiye kestiler. Sanki kendilerinin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi. Pişkince yollarına devam ettiler. Bununla da kalmadılar. Cumhurbaşkanı adaylarının yanında yöresinde kim varsa tekmili birden hepsini siyasetten diskalifiye ettiler. Dikkat edin 14-28 Mayıs seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti ama CHP ve eski ortakları arasındaki kavganın, gürültünün arkası hiç kesilmedi. Her gün yeni bir skandala uyanıyor, özellikle CHP'li vatandaşlarımızın umutlarını kıran bir Bizans oyununa şahit oluyoruz. Adıyaman, tüm propagandaya rağmen 14-28 Mayıs seçimlerindeki ferasetli tavrıyla buna dur demiştir.

Kaynak : PHA

EditörEditör