GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-01-2024 17:41   Güncelleme : 28-01-2024 17:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kilise saldırısıyla ilgili açıklama - Videolu Haber

İSTANBUL (PHA) - İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm teşkilatların arama faaliyetinde olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kilise saldırısıyla ilgili açıklama  - Videolu Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili tüm teşkilatın arama faaliyetleri içinde olduğunu belirterek, "Başımız sağolsun. Faillerin yakalanması için gereken adımlar atılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen ayin sırasında gerçekleşen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı, kilise rahibi ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atıldığını ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da başsavcılığın soruşturma başlattığını belirterek, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti.

Kaynak : PHA

EditörEditör