GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-01-2024 11:52   Güncelleme : 23-01-2024 11:52

Depremzede çocuklar tarihi mekanları gezdi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından aileleriyle konteynır kentte yaşayan çocuklar için kültür gezisi düzenledi.

Depremzede çocuklar tarihi mekanları gezdi

Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı konteynır kentlerde bulunan Psiko sosyal destek ekipleri tarafından çocuklar Perre Antik Kent'i gezdirilerek tarihi alanlar hakkında bilgi verildi.
Okulların yarıyıl tatilini fırsat bilen aile ve sosyal hizmet ekipleri konteynır kentte bulunan çocukları Adıyaman’ın tarihi yerlerini gezdirerek çocuklara tarihi yerleri anlatıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Hasan Bilici etkinliği depremzede öğrencilerin moral ve motivasyonları artırmak amacıyla düzenlediklerini dile getirerek, "Depremzede öğrencilerimizin akranlarıyla kaynaşarak ve kültürel etkileşimde bulunarak yaşadıkları travmanın etkisini azaltmayı hedefledik. Kentimizin tarihi mekanlarını gezen çocuklarımız, depremi bir nebze olsa unutmaya çalıştı"şeklinde konuştu. 
Ayrıca Bilici,"Çocuklarımıza tarih bilinci kazandırmak ve ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz gezide çocuklarımız hem eğlendiler, hem de ilimizin tarihini öğrenme fırsatı elde ettiler. Dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör