EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-04-2024 11:43   Güncelleme : 17-04-2024 11:43

Eğitimci Yazar Aziz Darıcı’nın ikinci eseri çıktı

ADIYAMAN (PHA) - Eğitimci Yazar Aziz Darıcı’nın ‘Hayatın Anlamı İnsanın Değeri’ adlı ikinci eseri raflardaki yerini aldı.

Eğitimci Yazar Aziz Darıcı’nın ikinci eseri çıktı

İnsanın varoluş mücadelesi ve hayata anlam yüklemesiyle ilgili derin düşüncelerin, modern çağın getirdiği zorluklarla harmanlanarak ele alındığı eserde, insanın hayatına anlam katacak, insana değer katacak, hakikat arayışına rehberlik edecek bir anlam ve değer arayışı konusu ele alınmaktadır.
Kitapta ayrıca, modern çağın, hayatın anlamını kaybettirdiği gibi insanın kadim değerlerini de gözden düşürdüğünü, akli, imani, insani, vicdani ve hakikat temelli tüm değerleri ilgi alanımızdan çıkardığını ve insanın hayata tutunacağı umut dalı olan anlam arayışına kendi kutsadığı aklıyla nihai nokta koymayı amaçladığını vurguluyor.
Yazar Aziz Darıcı, “Anlam arayışı, insanın var olma, hayatı anlama ve kendi değerini bulma çabasıdır. Bu sebeple insanın hayattaki anlam arayışı, hakikat ile buluşuncaya kadar giderilmeyecek bir merakın, sönmeyecek bir umudun, yeri dolmayan bir özgürlüğün, bitmeyen bir kavganın, günün sonunda ömür diye yazılan ama adanmış, anlam ve değer bulmuş bir yaşam öyküsünün adıdır. Kadim değerlerle hayatı anlamlandıran bu süreç, aynı zamanda modern çağın insana sunmak istediği hayata özlü, kadim ve asli bir cevaptır. Bu kitap, hakikatin insan üzerinden ifadesindeki değerin ve kıymetin ehemmiyetine olan inancın ifadesi olarak kaleme alınmıştır. İçeriğinin anlam ve değer bulması hakikati ifade etmesiyle doğru orantılıdır.  Sonu güzel, mutlu ve güven olan bir arayıştayız. Bu kitapta bu hayatı anlama arayışının ve insanın değerine olan aşkın ifadesi yolunda bir dua niteliğindedir. Tüm gayretimiz hakikatin değerine ulaşmak ve onun değerini bilmek adınadır” dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör