SİYASET
Giriş Tarihi : 01-10-2023 13:07   Güncelleme : 01-10-2023 13:07

Engin Doğan CHP Adıyaman İl Başkanı oldu

ADIYAMAN (PHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman 38. Olağan İl Kongresi 30 Eylül Cumartesi günü Can Salon’da gerçekleştirildi. CHP Adıyaman İl Başkanlığı seçiminde üç aday yarışırken, 115 delegenin oyunu alan Engin Doğan il başkanı seçildi.

Engin Doğan CHP Adıyaman İl Başkanı oldu

Divan Başkanlığını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın yaptığı kurultayda; Engin Doğan, Deniz Çakmak ve İskender Tanrıverdi yarıştı. 
Kongreye, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Baro Başkanı Bilal Doğan, İyi Parti Milletvekili adayı Kenan Doğan, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Balyan Belediye Başkanı Abuzer Aydın, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan, çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcişeri ile partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmasıyla devam eden CHP Adıyaman İl Başkanlığı seçimi hararetli tartışmalar ve konuşmacılardan bazılarının üzerine yüründüğü gergin anlara sahne oldu.
Mevcut il başkanı Burak Binzet'in, Adıyaman Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı ve bu sebeple İl başkanlığı seçiminde aday olmadığı öğrenildi.
Eczacı Engin Doğan'ın 115 oy alarak kazandığı İl başkanlığı seçiminde, toplam 263 delegeden 254’ü oy kullandı. Adaylardan Deniz Çakmak 104 oy, İskender Tanrıverdi 34 oy aldı. Bu sonuçlarla, Engin Doğan, CHP’nin yeni Adıyaman İl Başkanı olurken; Abdulaziz Acar, Sevli Açar, Adnan Ağır, Nejdet Arıcı, Müslüm Aslanoğlu, Deniz Balıbay, Mahmut Bilen, Hüseyin Buluş, Asım Öcal ve İskender Yıldırım da Kurultay Delegesi seçildi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör