GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 13:18   Güncelleme : 16-01-2024 13:18

Erdengi: Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı

ADIYAMAN (PHA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Bu topraklar ilelebet vatan olsun diye 21 yiğidi daha toprağa tohum diye düştüğünü söyledi.

Erdengi: Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı

"Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan aziz vatanımızın başı sağ olsun" diyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi,"Hiçbir insani ve ahlaki değeri olmayan, 40 yıldır alçak ve kalleşçe saldırılarına devam eden PKK terör örgütü cani yüzünü son olarak Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 22-23 Aralık 2023 günü 12 kahramanımızı ve 12 Ocak 2024 günü 9 kahramanımızı Şehit ederek göstermiştir. Bu menfur saldırıları lanetliyoruz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan aziz vatanımızın başı sağ olsun. Bu topraklar ilelebet bize vatan olsun diye 21 yiğidimiz daha toprağa tohum diye düştü. 21 Vatan evladı Şehit oldu. 21 can, evlat, ana, ocak, kardeş, baba, 21 yiğit, bu büyük acıyla yandık kavrulduk. Tüm Türkiye yüreğinde hissetti. Üzüntümüz kadar öfkemiz de büyük. Bugün gün aymadı, güneş doğmadı. Güzel vatanımızın üstüne. Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı."dedi.
"Yerel seçimlere terör uzantısı partilerin katılmasına izin verilirse terör bitmez"
Baş tutanın, başı kesilmedikçe bu terör bitmez diyen Erdengi,"Eğer şehitlerimize bir vefa borcunuzun olduğunu düşünüyorsanız, Eğer samimiyseniz önce Türkiye Büyük Millet Meclisinin içinde terör örgütünü destekleyen soysuzları buradan çıkarın. Kendi siyasi ikbal ve gündelik siyasi çıkarlarınız için; parti programlarında ve her söylemlerinde Devletin Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik problemleri olduğu görülen terör örgütlerinin siyasi uzantılarının mecliste bulunmasına kayıtsız kalınması hatta iş birliği yapılması, bu partilerin iplerini elinde bulunduran terör örgütlerine uluslararası zeminde meşruiyet kazandırarak, emperyalist güçlerin ve devletlerin kendi emelleri için kullandıkları birer aparat haline geldiklerini unutmayınız. Diyarbakır Emniyet Müdürünü Şehit eden terörist, Diyarbakır Bismil ilçesinde belediye başkan adayı olmuştur. Terörün neden bitmediğini, bitirilemediğini en iyi açıklayan haberdir. Baş tutanın, başı kesilmedikçe bu terör bitmez, Abdullah Öcalan idam edilmedikçe bitmez, siyasi uzantıları mecliste oldukça bu terör bitmez, teröristlerin ve birinci derecede yakınlarının mal varlıklarına el koymadıkça terör bitmez, teröristlerin ve birinci derecede yakınlarının tüm işletme ruhsatları iptal edilmedikçe terör bitmez, terörist, terörist sempatizanlarının ve siyasi uzantılarının tüm sosyal güvenceleri iptal edilmedikçe terör bitmez, yurt dışında yaşayan terörist ve terör sempatizanlarının ülkeye girişleri ve tatil yapmaları engellenmedikçe terör bitmez, devletin Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasına engel olunmaz ve tüm mal varlıklarına el konulmazsa terör bitmez, 31 Mart'da yapılacak Yerel seçimlere terör uzantısı partilerin katılmasına izin verilirse terör bitmez, kısaca ve özetle aynı hatalar yapılmaya devam edilirse terör bitmez, 1997 yılında o dağlarda mücadele ederken ve şehit ve gazi verirken o yıl  elimize doğan çocuklarımızı bugün şehit veriyorsak bugün doğan çocuklarımızı şehit vermemek için tedbir şart, her şeyimizi sizlere borçlu olduğumuz Şehitlerimiz; mübarek kanlarınızla  yoğurduğunuz bu kutsal toprakların bağrında rahat uyumanız için sizlerin son şahitleri olan biz gaziler ölene kadar, bizlere emanet ettiğiniz vatanımızı, Bayrağımızı, mukaddesatımızı bizden sonra gelecek, nesillerimize namahrem eli değdirmeden, hiçbir kişisel menfaat gözetmeksizin koruyarak teslim edeceğimize söz veriyoruz. Ruhunuz şad olsun" şeklinde konuştu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör